USR acuză o posibilă fraudă la o secţie din oraşul Zlatna. Peste 200 de buletine pentru referendum aveau ştampila de control pusă greşit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
vot focsani

USR Alba semnalează nereguli la o secţie de votare din judeţul Alba, unde 200 de buletine de vot aveau ştampilele amplasate greşit, ceea ce ar duce, spun reprezentanţii partidului, la anularea voturilor respective.

Reprezentatul USR de la secţia 174, de la Liceul „Corneliu Medrea” din Zlatna, reclamă faptul că peste 200 de buletine de vot introduse în urnă aveau ştampila de control pusă pe prima pagină şi nu pe ultima cum este stipulat în lege, iar acele voturi vor fi anulate.

”Considerăm că nu este nici o greşeală, ci o fraudă, de vreme ce buletinele de vot pentru europarlamentare au fost ştampilate corect, iar pentru referendum nu” a transmis responsabilul de comunicare al USR Alba, Cristi Câmpean. Acesta a declarat că va depune o reclamaţie la Biroul Electoral Judeţean Alba.

Aceeaşi problemă a apărut în mai multe secţii de votare din ţară şi din municipiul Bucureşti. USR a semnalat că acest lucru poate duce la invalidarea unui mare număr de buletine pentru referendum. Reprezentanţii formaţiunii au cerut BEC să dispună măsuri pentru corectarea situaţiei şi a solicitat ca voturile deja exprimate pe asemenea buletine să fie considerate valide.

Contactat de „Adevărul”, purtătorul de cuvânt al BEJ Iaşi a explicat că într-adevăr ştampila de control ar trebui să fie pusă pe ultima pagină a buletinului de vot, dar că lor nu le-a fost semnalată situaţia. Aceştia susţin că au realizat totuşi „un control de îndrumare a preşedintelui secţie de votare 53, control realizat de doi membri ai BEJ”. 

Marian Muhuleţ, purtătorul de cuvânt al Autorităţii Electorale Permanente (AEP), a explicat că ştampila de control poate fi pusă şi pe prima pagină a buletinului şi că o problemă care ar duce la anularea voturilor ar fi ca aceasta să nu fie pusă deloc.

Citiţi şi:

Ştampile de control puse pe prima pagină a buletinelor de vot: „Preşedintele secţiei de votare minte cu neruşinare“. Reacţia Autorităţii Electorale Permanente

Prezenţa la vot în judeţul Alba. 

 

Primarul din Alba Iulia, Mircea Hava, numărul doi pe lista PNL: „Am votat pentru o justiţie dreaptă“

 

BEJ Alba respinge o sesizare a PSD cu privire la reducerile oferite de Librăria Humanitas tinerilor care votează pentru prima dată

Alba Iulia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite