UPDATE Peste 60 de nuntaşi din Alba internaţi cu toxiinfecţie alimentară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pacienţii au fost diagnosticaţi cu toxiinfecţie alimentară
Pacienţii au fost diagnosticaţi cu toxiinfecţie alimentară

Un număr de 40 de persoane din zona Bistra – Câmpeni au fost internate, luni, 26 august, la spitalele din Abrud şi Alba Iulia, cu simptome de toxiinfecţie alimentară. Acestea au partiicpat la o nuntă organizată duminică în comuna Bistra.

UPDATE 2 Numărul persoanelor din Alba care au fost internate în spital după ce au participat la nunta organizată în  Bistra a ajuns, marţi, la 62. Şase dintre acestea au fost transportate de la Câmpeni la Alba Iulia, pentru a primi îngrijiri de specialitate. Marţi dimineaţa, comisia de anchetă s-a deplasat la localul “La Brezea” din Bistra, unde a fost organizată nunta  duminică, la care au fost prezenţi aproximativ 400 de invitaţi. Au fost ridicate probe din preparatele pe care le-au consumat nuntaşii şi au fost făcute teste sanitare pe suprafeţe. Rezultatul analizelor va fi cunoscut peste trei zile.

UPDATE 1 Numărul persoanelor internate cu toxiinfecţie alimentară a ajuns în noaptea de luni spre marţi la 54. Toţi pacienţii sunt în stare stabilă.

Printre persoanele internate se află şi trei minori, de 6 ani, 15 ani, respectiv 17 ani, din Bistra. 39 dintre nuntaşi sunt internaţi la Spitalul din Abrud, iar unul la Alba Iulia. Toţi au fost diagnosticaţi cu toxiinfecţie alimentară. Reprezentanţii DSP Alba au demarat cercetările pentru a vedea ce alimente alterate au consumat persoanele în cauză şi stabilirea eventualilor vinovaţi.

Din informaţiile preliminare, inspectorii sanitari au descoperit că nu erau păstrate probe din alimentele pe care le-au consumat persoanele prezente la nuntă, pentru 48 de ore, potrivit legislaţiei în vigoare, iar produse din carne şi brânză au fost furnizate din gospodării, fără certificate de provenienţă avizate. Nunta a fost organizată duminică, la Bistra şi au participat aproximativ 400 de invitaţi.

Potrivit directorului DSP Alba, Horea Timiş, toţi pacienţii sunt stabilizaţi şi nu a fost nevoie de transportare de urgenţă la alte unităţi medicale. S-a format o comisie de anchetă care va fi prezentă, marţi dimineaţa, la localul care a găzduit nunta, pentru cercetări.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite