UPDATE Directorul APM Alba, schimbat din funcţie după ce a fost trimis în judecată pentru fapte de corupţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihaela Mih Dehelean nu mai este director la APM Alba
Mihaela Mih Dehelean nu mai este director la APM Alba

Directorul PSD al APM Alba, Mihaela Miha Dehelean, a fost schimbat din funcţie ca urmare a inculpării şi trimiterii în judecată într-un dosar de corupţie. Locul acesteia a fost luat în regim de interimat de Iosif Nicolae Pienar, fost primar în comuna Vinţu de Jos în perioada 2000 - 2004.

UPDATE Mihaela Mih Dehelean s-a autosuspendat şi din calitatea de membru PSD. „Doamna Dehelean, conform deciziei instanţei judecătoreşti, a fost trimisă în judecată. Totodată, conform noului statut, conform legii 161 ea a trebuit să părăsească funcţia de director al APM Alba. Aşteptăm ca instanţa să-şi spună cuvântul şi cu siguranţă atât ea, cât şi noi vom lua în considerare decizia instanţei. Din punct de vedere politic ea s-a autosuspendat, nu mai este membru PSD până stabilirea sentinţei”, a declarat liderul PSD Alba, Ioan Dîrzu.

_____________________________________________

Schimbarea de la conducerea Agenţiei pentru Protecţia Mediului nu a fost făcută publică prin vreun anunţ oficial, însă pe site-ul instituţiei apare ca având atribuţii de director executiv Iosif Pienar. Potrivit altor documentaţii de pe site, acesta a preluat atribuţiile de la 1 aprilie. Mihaela Dehelean – Mih este trimisă în jduecată pentru luare de mită şi instigare la comiterea infracţiunii de abuz în serviciu. În perioada 2011-2014, aceasta ar fi primit mită de la directorul Cupru Min, Gheorghe Iordache, 200 de pungi cu produse alimentare, în valoare de 5.102 de lei.

La o lună după ce DNA a trimis-o în judecată pe Mihaela Dehelean – Mih pentru fapte de corupţie, aceasta s-a autosuspendat din funcţia de conducere de la Agenţia pentru Protecţia Mediului Alba. La data de 5 martie, Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Alba Iulia au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate Mihaelei Dehelean – Mih în sarcina căreia s-a reţinut săvârşirea infracţiunilor de: instigare la comiterea infracţiunii de abuz în serviciu, luare de mită.

În dosarul înregistrat la Tribunalul Alba mai sunt inculpaţi Gheorghe Iordache, fost director la Cupru Min SA Abrud şi Sergiu Ioan Nicolae Mihuţ, reprezentantul Unitate de Suport pentru Integrare SRL Cluj Napoca. Cauza are legătură cu avizele de mediu pentru Cupru Min. Potrivit DNA, în perioada 2011-2014, în contextul obţinerii autorizaţiei integrate de mediu, un alt inculpat în acest dosar, Iordache Gheorghe, în calitate de director general al SC Cupru Min SA a dat fostei şefe de la APM Alba Mihaela Dehelean – Mih,  în scopul îndeplinirii îndatoririle de serviciu legate de procedura respectivă, 200 de pungi ce conţineau produse alimentare în valoare de 5.102 lei. Social-democrata Mihaela Mih-Dehelean, fost vicepreşedinte al PSD Alba şi a preluat conducerea Agenţiei Judeţene pentru Protecţia Mediului Alba în august 2012.

Într-o rezoluţie adoptată în martie de Consiliul Naţional al PSD, se precizează că membrii de partid trimişi în judecată în cazuri de corupţie îşi pierd funcţia din care au fost numiţi cu sprijinul PSD şi sunt suspendaţi din funcţia politică în care au fost aleşi. Conform rezoluţiei, membrii de partid arestaţi preventiv în cazuri de corupţie îşi pierd automat funcţia politică din PSD. Potrivit documentului, membrii de partid condamnaţi în primă instanţă pentru fapte de corupţie îşi pierd automat funcţia din partid şi sunt suspendaţi din calitatea de membru de partid. Membri condamnaţi definitiv pentru fapte de corupţie îşi pierd calitatea de membru al PSD.

Directorul APM Alba, judecat pentru luare de mită şi instigare la abuz în serviciu. Mihaela Mih Dehelean a primit 200 de pungi cu produse alimentare

Directorul APM Alba, Mihaela Mih Dehelean, trimis în judecată de procurorii DNA pentru fapte de corupţie

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite