Undă verde pentru dosarul comisarilor de la Garda de Mediu Bucureşti acuzaţi că au întocmit amenzi ilegale unor persoane fizice din Apuseni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Judecătoria Cîmpeni va demara cercetarea judecătorească în dosarul penal în care au fost trimişi în judecată trei comisari ai Gărzii de Mediu angajaţi, la data faptelor, în cadrul Comisariatului General Bucureşti.

Cei trei, Cionca Horia George, Mariş Emil Florin şi Eperieş Ion Marin, sunt acuzaţi că au aplicat 19 de amenzi unor persoane fizice din Scărişoara, întocmind în fals note de constatare prin care au atestat fapte şi împrejurări necorespunzătoare adevărului. Procedura camerei preliminare a durat mai bine de 1 an de zile, după ce iniţial, instanţa din Cîmpeni a solicitat Parchetului să completeze rechizitoriul. În final, Tribunalul Alba a respins, în 4 octombrie 2018, contestaţiile a doi dintre inculpaţi stabilind definitiv că actele de urmărire penală şi rechizitoriul au fost corect întocmite. Infracţiunile au avut loc în martie 2013, respectiv în iunie 2013. 

”Deţinătorii de instalaţii de debitat material lemnos au fost convocaţi la sediul Primăriei Scărişoara, de reprezentanţii instituţiei, fiind înştiinţaţi că urmează să se întâlnească cu comisarii Gărzii Naţionale de Mediu, pentru a fi informaţi cu privire la demersurile şi actele necesare obţinerii autorizaţiei de mediu, în vederea intrării în legalitate. În data de 20.03.2013, doar inculpaţii Cionca Horia George şi Mariş Emil Florin s-au întâlnit cu 9 dintre persoanele vătămate şi au încheiat note de constatare. În 26.03.2013 şi 27.03.2013, toţi inculpaţii s-au întâlnit, în aceeaşi locaţie, cu alte 10 părţi vătămate, cărora le-au încheiat note de constatare, pe baza informaţiilor furnizate de către aceste persoane.

Contrar menţiunilor înscrise în notele de constatare şi a susţinerii inculpaţilor, că ar fi efectuat verificări în teren în zilele anterioare întocmirii acestor acte, din probele administrate a rezultat că aceştia nu au fost la faţa locului şi nu au identificat în mod direct instalaţiile de debitat, au aflat de existenţa banzicelor de la reprezentanţii primăriei şi, la sediul instituţiei, au indus în eroare persoanele vătămate, determinându-le să semneze notele de constatare, după ce şi-au prezentat dispoziţia de a-i susţine şi ajuta să obţină autorizaţia de mediu, în situaţia în care vor avea nevoie”, se afirmă în rechizitoriul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cîmpeni.

Toţi cei 19 proprietari de instalaţii de debitat au fost sancţionaţi contravenţional cu amendă în valoare de 10.000 de lei. Până la pronunţarea unei sentinţe definitive, cei trei inculpaţi beneficiază de prezumţia de nevinovăţie.

Citiţi şi:

 

„Nebunia“ chiriilor la Alba Iulia, unde peste 100.000 de oameni vor ajunge de 1 Decembrie. Hotelurile au rezervat deja tot, iar un apartament este foarte scump

 

FOTO Prima comună din România cu debarcader pe malul unui râu. Investiţie în crearea unei zone de agrement la Ciugud

 

FOTO Licitaţie cu preţuri derizorii. Unde se poate cumpăra un bloc cu 6.700 de lei, iar o casă de locuit la preţul de 1.446 lei

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite