Un singur caz confirmat de coronavirus în Alba pentru a treia zi consecutiv. Şeful DSP: ”Nu este momentul să ne relaxăm”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Coronavirus R. Moldova

Pentru a treia zi consecutiv, în Alba a fost testat pozitiv un singur caz de COVID 19 dintr-un total de 301 de probe prelucrate. În ultimele patru zile sunt doar 3 cazuri noi, raportat la aproape 700 de porbe.

Potrivit DSP Alba, până miercuri, 22 aprilie, au fost înregistrate 160 de îmbolnăviri cu noul coronavirus. În ultimele 24 de cazuri a fost raportat un singur caz nou. În ultimele patru zile, de sâmbătă şi până marţi, au fost confirmate 3 cazuri dintr-un total de 693 de probe prelucrate în cele două laboratoare de testare din Alba Iulia.

   

Şi numărul deceselor a crescut: 7 pacienţi infectaţi cu COVID-19 şi-au pierdut viaţa, iar 44 de persoane s-au vindecat. În total s-au efectuat în cele două laboratoare din judet 4.555 de teste, din care 301 au fost prelucrate marţi, 21 aprilie.

Cu toate că în Alba se testează mult comparativ cu alte zone, azi este a treia zi consecutiv când, în urma prelucrării testelor în cele două laboratoare ale judeţului, este raportat un singur caz pozitiv. Cu siguranţă că această situaţie ne bucură pe toţi însă, din păcate, nu este momentul să ne relaxăm. Apariţia doar a unui caz nu înseamnă că virusul a fost eradicat, ci mai degrabă indică faptul că anchetele epidemiologice derulate de DSP îşi arată eficienţa prin depistarea la timp a cazurilor directe şi a contacţilor acestora, cât şi eficienţa acţiunilor derulate de instituţiile MAI privind respectarea măsurilor impuse prin ordonanţele militare. Testarea se derulează în continuare în acelaşi ritm şi rog cetăţenii judeţului să înţeleagă că, deşi cifrele arată bine, pericolul nu a trecut şi trebuie să fie la fel de vigilenţi”, spune Alexandru Sinea, director executiv DSP Alba.

Pe teritoriul României, au fost confirmate 9.710 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 2.406 au fost declarate vindecate şi externate.

Totodată, până acum, 508 persoane diagnosticate cu infecţie au decedat. De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 468 de noi cazuri de îmbolnăvire. La ATI, în acest moment, sunt internaţi 288 de pacienţi. 

Pe teritoriul României, în carantină instituţionalizată sunt 12.809 de persoane. Alte 40.774 persoane sunt în izolare la domiciliu şi se află sub monitorizare medicală. Până la această dată, la nivel naţional, au fost prelucrate 106.357 de teste.

De asemenea, în ultimele 24 de ore, 256 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba au desfăşurat misiuni specifice în contextul prevenirii şi combaterii răspândirii COVID – 19. S-a verificat modul de respectare a măsurii de izolare în cazul a 218 persoane, iar echipaje mixte de poliţişti, jandarmi, poliţişti locali şi lucrători MApN au intensificat activităţile pentru asigurarea unui climat optim de siguranţă publică, care a avut ca scop verificarea respectării măsurilor dispuse prin Ordonanţele Militare.

Au fost verificate 1.172 de persoane cu privire la respectarea interdicţiilor şi a măsurilor impuse de starea de urgenţă. În urma activităţilor au fost identificate 100 persoane care nu au respectat interdicţiile privind deplasarea, acestea fiind sancţionate cu amenzi în valoare de 217.100 lei.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite