Un procuror DIICOT a scris cea mai bună piesă de teatru a anului în România. „Numai mie mi se putea întâmpla asta“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Procurorul Daniel Oltean pe scena galei de la Alba Iulia. Foto: UNITER - Adi Bulboacă
Procurorul Daniel Oltean pe scena galei de la Alba Iulia. Foto: UNITER - Adi Bulboacă

Daniel Oltean, procuror în cadrul Serviciului Teritorial DIICOT Târgu Mureş, a obţinut, luni seara, la Alba Iulia, premiul pentru cea mai bună piesă de teatru a anului 2017, în cadrul Galei UNITER. Piesa premiată se numeşte ”50 de secunde”.

Trofeul i-a fost înmânat de principesa Elena, cea de-a doua fiică a regelui Mihai, iar câştigătorul a spus în discursul rostit cu această ocazie că profesia de magistrat i-a fost de ajutor în crearea pieselor de teatru. Daniel Olteanu absolvit un liceu de matematică fizică, mai apoi Facultatea de Drept din Cluj, a devenit procuror şi, apoi, a început să scrie teatru

„Mă bucur să mă aflu aici, în anul centenar, la Alba Iulia, oraşul Marii Uniri. Gala premiilor UNITER onorează de peste un sfert de secol, teatrul românesc. În tot acest timp, familia regală a sprijinit dramaturgia contemporană şi va continua să o facă din dragoste, respect şi admiraţie. Felicit câştigătorul premiului pentru cea mai bună piesă românească a anului”, a declarat Principesa Elena pe scena galei din Cetatea Alba Carolina.

”Multă lume m-a întrebat dacă mă aşteptam să câştig. Oricine trimite un text sau oricine trimite la un concurs se aşteaptă să câştige. În cercul meu de prieteni mi se întâmplă, de regulă, lucrul cel mai altfel. Dacă suntem 20, eu mă voi întâlni cu ursoaica cu pui în pădure, mie mi se rup pantalonii la nuntă agăţaţi de un cui, mie mi s-a întâmplat să trimit un text acum 2 ani la un concurs. A fost inedit şi acolo. Nu am câştigat, iar apoi am aflat că a fost singura piesă trimisă la concursul respectiv şi, ca urmare, nu s-a putut juriza. De aceea mulţi în jurul meu, spun «Daniel numai ţie ţi se putea întâmpla asta». Şi uite că mie mi s-a întâmplat asta acum şi sunt foarte fericit”, a spus Daniel Oltean. 

Întrebat de Ion Caramitru ce profesie are, acesta a spus sec ”sunt procuror DIICOT”, moment în care toată sala a izbucnit în aplauze. ”Ca urmare, dintre procurori numai mie mi se putea întâmpla. Mulţumesc juriului, Casei Regale, mulţumesc şcolii care m-a primit, deşi nu mai eram neapărat la vârsta unui student, Universităţii de Artă Teatrală Târgu Mureş. Mulţumesc prietenilor care au fost lângă mine şi «m-au mânat», cum se spune la noi în Ardeal, să scriu”, a mai spus procurorul. Acesta a dedicat premiul soţiei, respectiv ”celui mai apropiat prieten al meu”, actriţa Mihaela Mihai.

Daniel Oltean alături de Principesa Elena şi Ion Caramitru

procuror uniter

Un mesaj de apreciere au transmis şi reprezentanţii MInsterului Public: ”În Anul Centenarului şi Anul European al Patrimoniului Cultural Naţional, proclamat astfel prin decizia din 17 mai 2017 a Parlamentului European şi a Consiliului, Ministerul Public demonstrează că are nu doar magistraţi profesionişti, dar şi oameni care cunosc şi promovează valorile culturii umaniste. Astfel, domnul Daniel Oltean, procuror în cadrul DIICOT, Serviciul teritorial Târgu Mureş, a fost premiat aseară în cadrul Galei UNITER, ce s-a desfăşurat la Alba Iulia, pentru ”CEA MAI BUNĂ PIESĂ ROMÂNEASCĂ A ANULUI 2017”, piesă ce este intitulată ”50 de secunde” şi urmează să fie publicată la Editura UNITEXT. Trofeul i-a fost înmânat de principesa Elena, cea de-a doua fiică a regelui Mihai, iar câştigătorul a arătat în discursul rostit cu această ocazie că profesia de magistrat i-a fost de ajutor în crearea pieselor de teatru.Premiul primit îl onorează atât pe domnul procuror Daniel Oltean, cât şi Ministerul Public!”

Citiţi şi:

În Cetatea Alba Carolina, preţuri ca la Roma. O trăsură de epocă folosită pentru comerţ alimentar, închiriată cu 7.000 de euro pe lună

VIDEO Doi tineri suspectaţi de consum de droguri, găsiţi de poliţie şi filmaţi într-un parc din Alba Iulia

 

Amendă de 50.000 de lei aplicată constructorului lotului 1 al Autostrăzii Sebeş-Turda pentru depăşirea nivelului de zgomot

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite