Un fost primar din Alba contestă în justiţie ordinul de prefect prin care a fost demis din funcţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fostul primar al comunei Lupşa
Fostul primar al comunei Lupşa

Fostul primar al comunei Lupşa, Dănuţ Bârzan (PSD), a contestat în justiţie ordinul emis de prefectul Dănuţ Hălălai prin care s-a constatat încetarea mandatului de la conducerea primăriei.

Bârzan a depus la Tribunalul Alba, în 12 noiembrie 2018, o cerere având drept obiect anularea actului administrativ, respectiv a ordinului nr. 368 emis de prefectul judeţului în 24 octombrie 2018.

Instanţa urmează să aloce un prim termen de judecată în perioada următoare. Dănuţ Bârzan a pierdut mendatul de primar după ce raportul Agenţiei Naţionale de Integritate, prin care a fost găsit în conflict de interese, a rămas definitiv, în luna septembrie la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Ulterior emiterii ordinului de către prefect, Consiliul Local Lupşa l-a desemnat pe viceprimarul Radu Penciu (ALDE) pentru a prelua atribuţiile de primar. De asemenea, consilierul local Gheorghe Giurgiu (PNL) a fost desemnat să preia atribuţiile funcţiei de viceprimar. 

Un număr de şapte consilieri locali din totalul de 13 s-au întrunit în 7 noiembrie şi au decis să îl desemneze pe Giurgiu Gheorghe Nicolae (PNL) pentru a prelua atribuţiile viceprimarului. Acesta a fost votat de cinci consilieri de la PNL, unul de la PMP şi unul de la UNPR. 

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite