Ultimele lucrări pe lotul 2 din A10, Sebeş - Turda. Constructorul vrea să „rezolve” punctul critic de la Oiejdea VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şantierul din zona alunecării de teren de la Oiejdea. Foto: captură video Youtube
Şantierul din zona alunecării de teren de la Oiejdea. Foto: captură video Youtube

Chiar dacă circulaţia a fost deschisă la finele anului trecut, pe lotul 2 al autostrăzii A10, Sebeş - Turda, continuă lucările care au mai rămas de executat.

Este vorba despre alunecarea de teren din zona Oiejdea, unde circulaţia se desfăşoară pe un singur sens, cele două spaţii de servicii şi parcare, precum şi la centrul de întreţinere şi monitorizare.

Odată cu primăvara, grecii de la Aktor au demarat lucrările în toate zonele care au mai rămas nefinalizate după deschiderea traficului pe autostrada A10 Sebeş-Turda.

Cele mai importante lucrări sunt în zona alunecării de teren de la dealul de la Oiejdea. Aici, constructorul grec trebuie să finalizeze lucrările pentru a putea pune în circulaţie această zonă, la profil de autostradă, în prezent circulându-se în regim de drum naţional.

Constructorul continuă lucrările de forare a piloţilor suplimentari în zona alunecării de teren. De asemenea, se efectuează lucrări de armare şi decofrare a unor grinzi de coronament, toate acestea fiind necesare pentru consolidarea dealului.

În zona viitoarelor spaţii de servicii, aflate tot în zona Oiejdea, se realizează lucrări de umplere la clădirea toaletelor şi se aşterne balast stabilizat. În nodul rutier Teiuş, se continuă lucrările de construcţie a clădirilor viitorului centru de întreţinere şi monitorizare. 

Antreprenorul grec şi-a asumat finalizarea tuturor lucrărilor până la data de 30 iunie 2022. Situaţia din teren arată că acest termen ar putea fi depăşit. Acest lucru nu influenţează circulaţia auto, care se desfăşoară în condiţii normale. Singura limită de viteză este în zona alunecării de teren, dar acest lucru nu este un impediment important pentru şoferi.

Vă mai recomandăm:

 

Eşec al industriei de armament. De ce nu poate fi produsă în serie singura armă NATO proiectată în România

 

„Renegaţii“. Cum urmărea Securitatea românii care fugeau în Ungaria

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite