Trei puncte critice pe lotul 2 al autostrăzii Sebeş-Turda. Cum vor influenţa deschiderea traficului în 2021 VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cele trei zone ale lotului 2 unde se lucrează intens pentru finalizarea la timp a investiţiei
Cele trei zone ale lotului 2 unde se lucrează intens pentru finalizarea la timp a investiţiei

Finalizarea lotului 2 al Autostrăzii Sebeş - Turda este aşteptată cu nereăbdare de miile de şoferi care petrec în trafic mai bine de o oră, pe DN1, între Alba Iulia şi Aiud. Coşmarul celor 30 de kilometri se va încheia cel mai devreme în luna noiembrie 2021.

Situaţia pe lotul 2 al autostrăzii A10 Sebeş-Turda, la jumătatea lunii august, arată destul de bine. Cu excepţia a trei puncte critice, în rest întreaga lungime este la stadiul de asfalt.

Cele trei puncte critice sunt alunecarea de teren de la Oiejdea, unde se lucrează la foraje, pasajul rutier peste calea ferată de la Teiuş şi supratraversarea de la Sâncrai, înainte de podul de trecere peste râul Mureş.

În ceea ce priveşte alunecarea de teren de la Oiejdea, dacă nu va fi finalizată până în luna noiembrie 2021, pentru când se estimează deschiderea autostrăzii, se va realiza o platformă înspre DN1, iar traficul va fi deviat prin această zonă, cu restricţii şi limitări de viteză. 

lot2 sebes turda critice

Alunecarea de teren de la Oiejdea este cel mai problematic punct de pe şantierul lotului 2

La pasajul rutier peste calea ferată de la Teiuş se lucrează intens la umpluturi, finalizarea lucrărilor în această zonă nefiind o problemă foarte complicată. 

O a treia porţiune unde nu există asfalt este în zona Sâncrai, DJ 142 L. Cercetările arheologice din această zonă au fost finalizate, constructorul având acum cale liberă să continue lucrările de ridicare a zidului de sprijin de la drumul judeţean care va supratraversa autostrada.

lot2 sebes turda critice

Zona unde autostrada va supratraversa magistrala 300 de cale ferată

În ultima săptămână, pe cei 24,3 kilometri ai acestui segment de autostradă s-a lucrat la umpluturi, la turnarea covorului asfaltic, montarea de parapeţi şi la sistemul de scurgere a apelor. Există toate şansele ca în acest an să circulăm pe autostradă de la Alba Iulia la Aiud şi mai departe. 

lot2 sebes turda critice

Supratraversarea autostrăzii de către drumul judeţean, în zona localităţii Sâncrai

În urmă cu 11 zile, ministrul Transporturilor Cătălin Drulă anunţa că stadiul proiectului a ajuns la 90% şi a început turnarea ultimului strat de asfalt. Şansele ca deschiderea circulaţiei să aibă loc până la sfârşitul anului 2021 sunt, prin urmare, destul de mari.

Vă mai recomandăm:

 

Proces cu miză de aproape 1 milion de euro, pierdut de Schweighofer. Compania austriacă rămâne fără lemnul confiscat de stat

 

Touareg-ul cu girofar şi sirenă pentru Poliţia Locală, la dispoziţia primarului. Ce a decis instanţa în dosarul DNA

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite