Trei oferte pentru proiectul de peste 9 milioane de lei privind canalizarea şi staţia de epurare din comuna Arieşeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Arieşeni a înregistrat trei oferte în acdrul procedurii de achiziţie publică privind proiectul de înfiinţare a sistemului de canalizare şi de construire a unei staţii de epurare evaluat la suma de 9.225.661 lei.

Licitaţia publică a fost lansată în 20 august 2018. Cele trei oferte au fost depuse de ACSA SA Câmpia Turzii cu subcontractor firma Caloria SRL Cluj-Napoca, Asocierea SC Aria Construct SRL Alba Iulia – SC Aqua Consulting SRL Alba Iulia – SC BRM Alba Consulting SRL Alba Iulia, respectiv Asocierea Meva Concept SRL Bucureşti – Terra Solution Services SRL Bucureşti – Trans Grup Agapia SRL Sibiu. 

Reţeaua de canalizare va fi realizată pe o distanţă de 8 kilometri de-a lungul Drumului Naţional DN 75 în dreptul satelor Bubeşti, Izlaz, Galbena şi Arieşeni, dar şi în lungul a două drumuri comunale ce străbat satul Galbena. Curgerea apei prin colectoare este gravitaţională, iar acolo unde nu este posibil acest lucru au fost proiectate 11 staţii de pompare apă uzată. Au fost prevăzute, de asemenea, un număr de 136 cămine de racord, amplasate în afara proprietăţilor, la limita aflată între proprietate şi acostament. Apele uzate menajere vor fi preluate şi transportate la staţia de epurare.

”Prin aceste măsuri se va scădea riscul asupra sănătăţii populaţiei şi va creşte confortul edilitar al localităţii. De asemenea se va proteja calitatea apelor subterane şi de suprafaţa-ceea ce reprezintă una din priorităţile planului de urbanism general şi a planului de amenajare a teritoriului naţional. Totodată, în zonă Arieşeni s-a dezvoltat o bogată infrastructura ce facilitează turismul în zonă, pensiuni cu un număr mare de locuri de cazare, partie de schi, teleschi atrăgand un număr semnificativ de turişti atât pe perioadă ierni cât şi vară. De asemenea, comuna Arieşeni are un potenţial de dezvoltare economic prin atragerea mai multor investitorii, şi, dezvoltarea infrastructurii de cazare a turiştilor veniţi în zonă”, se susţine în caietul de sarcini. Firma care va realiza investiţia va fi anunţată în cursul lunii octombrie 2018.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite