TITULARIZARE 2011 Alba Posturi rămase neocupate după prima etapă de repartizare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproape 35 la sută din posturile titularizabile din Alba au rămas neocupate după prima etapă de repartizare a catedrelor. Notele mari nu au asigurat dascălilor şi postul dorit.

Şedinţele publice de repartizare a posturilor titularizabile au avut loc luni, în cadrul celor două centre de examinare naţională, de la Colegiile „ Horea, Cloşca şi Crişan“ şi „Apulum“, ambele din Alba Iulia.

În urma examenului de titularizare, doar 120 de candidaţi din Alba au obţinut nota 7, necesară pentru a ocupa din toamnă o catedră titularizabilă. Oferta Inspectoratului şcolar a fost de 96 de catedre valabile pe minim patru ani.

După finalizarea şedinţelor publice au fost ocupate doar 63 de posturi.

Consultaţi aici lista cu candidaţii care s-au titularizat

Următoarea etapă de repartizare este programată pe 29 iulie, când vor participa candidaţii care au suţinut examenul în alte centre de concurs din ţară, şi   au luat cel puţin 7 la examen.

Vezi aici lista catedrelor titularizabile care au rămas neocupate

La titularizarea din acest an, s-a dovedit că un rezultat bun nu-ţi asigură şi o catedră garantată, cel puţin teoretic, pe patru ani.

Iuliana Maria Maier din Aiud a obţinut la examenul de pe 13 iulie, cea mai mare notă în rândul candidaţilor din Alba. A  fost apreciată de comisia de evaluare cu cu 9,9, la disciplina Istorie. Numai că, nu va avea din toamnă statutul de dascăl titular, ci de suplinitor, întrucât la această disciplină nu sunt posturi titularizabile în următorul an şcolar.

Cel mai probabil, Maria şi alţi tineri merituoşi îşi vor măcina reuşita într-o navetă istovitoare şi nedecontată la două sau mai multe şcoli din judeţ.




Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite