Spitalul cu doi manageri, unul de la PNL, altul de la PSD. Primarul din Câmpeni a emis o dispoziţie contrară cu ordonanţa Guvernului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Telenovela privind funcţia de manager al Spitalului Orăşenesc din Câmpeni continuă. Primarul oraşului a semnat vineri, 15 mai, o dispoziţie prin care l-a repus în funcţie pe fostul manager, membru PSD, care contravine prevederilor ordonanţei Guvernului din 14 mai.

Scandalul a început în 1 mai 2020, când ministrul Sănătăţii l-a numit în funcţia de manager pe un reprezentant al PNL Câmpeni, Valentin Gog. Decizia a survenit ca urmare a expirării mandatului de trei luni pentru fostul manager, Călin Bodea, membru marcant al PSD-ului local. 

Primarul Călin Andreş (PSD) a acuzat numirea politică şi a precizat că Valentin Gog este de profesie chelner. Noul manager al spitalului a precizat, ulterior, că, înainte de a fi numit la conducerea unităţii medicale, a lucrat ca director la firma Rivaly SRL din Câmpeni având atribuţii de coordonare a activităţii de organizare evenimente şi a activităţii din domeniul hoteluri şi restaurante a societăţii.

Ministrul Nelu Tătaru a afirmat că decizia de a nu mai prelungi mandatul fostului manager a avut la bază situaţia din ultimii ani, când la conducerea celor două spitale din Câmpeni au fost numiţi peste 10 manageri. Prin urmare, ministrul a decis să trimită corpul de control atât la Spitalul Orăşenesc, cât şi la Spitalul de Boli Cronice (sanatoriul TBC).

Primarul Călin Andreş a afirmat că la finalul perioadei stării de urgenţă îl va renumi pe post pe Călin Bodea, lucru care s-a şi întâmplat. Vineri, 15 mai 2020, Andreş a emis o dispoziţie prin care l-a numit pe colegul său de partid manager interimar al Spitalului Orăşenesc, pe o perioadă de 3 luni. Prin aceeaşi dispoziţie au fost numiţi şi directorul medical şi directorul economic, tot în regim de interimat, Daniel Şenilă şi Ana Ţăran. Dispoziţia este contrasemnată de secretarul Primăriei Câmpeni, Rădac Cristina.

Problema cu această dispoziţie este faptul că nu este conformă cu ordonanţa emisă de Guvern în 14 mai, publicată în Monitorul Oficial în aceeaşi zi. În cuprinsul acestei ordonanţe, privind reglementarea unor măsuri, începând cu 15 mai, în contextul situaţiei epidemiologice determinate de răspândirea noului tip de coronavirus, se precizează la articolul 21 următoarele: ”Ministerul Sănătăţii coordonează organizarea şi funcţionarea tuturor unităţilor sanitare din subordinea autorităţilor administraţiei publice locale şi exercită inclusiv atribuţia de numire, suspendare şi eliberare din funcţie a persoanelor care ocupă funcţii de conducere în cadrul acestor unităţi”.

Imagine indisponibilă

Guvernul a prelungit şi pe perioadă stării de alertă prevederile potrivit cărora managementul spitalelor revine Ministerului Sănătăţii.

Citiţi şi:

Firma din Alba vizată de ancheta Poliţiei pentru furtul unei cantităţi uriaşe de lemn. Cine sunt proprietarii afacerii

 

Punct final în dosarul unei crime din ziua de Paşte. Pedeapsa primită de un bărbat care şi-a omorât tatăl în bătaie

 

O tânără a provocat un accident rutier în care a murit soţul său şi un alt pasager. Cinci copii au rămas orfani. Ce pedeapsă a primit în justiţie

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite