Speranţe pentru demararea lucrărilor la noul sediu al Tribunalului Alba în 2020. Documentaţia a ajuns la CNI

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducerile instenţelor de judecată de pe raza municipiului Alba Iulia speră ca în 2020 să fie realziaţi primii paşi concreţi în construirea noului sediu al Tribunalului Alba.

Clădirea în care îşi desfăşoară în prezent activitatea Tribunalul Alba şi Judecătoria Alba Iulia oferă spaţiu insuficient pentru activitatea celor două instanţe iar în condiţiile în care nu este posibilă o extindere a imobilului s-au demarat încă din anul 2014 procedurile pentru construirea unui sediu nou pentru tribunal, judecătoria urmând să rămână în vechiul spaţiu.

”În anul 2019 s-au înregistrat progrese în acest sens: în luna iulie 2019, cu Avizul nr. 8/04.07.2019, Consiliul Tehnico-economic al Ministerului Justiţiei a avizat favorabil Nota conceptuală şi Tema de proiectare pentru sediul nou al Tribunalului Alba. Cu adresa nr. 58056/16.09.2019 Ministerul Justiţiei a înaintat Companiei Naţionale de Investiţii documentaţia necesară demarării procedurii de licitaţie pentru proiectarea şi execuţia sediului  nou al Tribunalului Alba”, se precizează într-un raport al Curţii de Apel Alba Iulia. Cu alte cuvinte este posibil ca în 2020, Compania Naţională de Investiţii să finalizeze licitaţia şi să prea amplasamentul. Clădirea ar urma să fie construită pe o suprafaţă de teren de circa 1,5 hecatre în prelungirea cartierului de locuinţe Anghel Saligny, în spatele fostei Uzine Ardealul.

În ceea ce priveşte sediul Curţii de Apel Alba Iulia, în anul 2019 s-a reuşit demararea lucrărilor de renovare urgente constând în reparaţii în zona turnului de pe faţada principală a clădirii şi a acoperişului, atribuite prin  procedura de achiziţii publice şi aflate în prezent aproape de finalizare. De asemenea, au continuat lucrările de modernizare cu prioritate a spaţiilor publice, fiind terminate holurile de acces şi toaletele de la etajul al II-lea dar şi Arhiva principală unde, prin reorganizarea şi eficientizarea mobilierului dedicat stocării dosarelor s-a obţinut spaţiu suplimentar atât pentru circuitul, cât şi pentru studiul dosarelor.

”Pe măsura eliberării spaţiului de către instituţiile cu care împarte în prezent folosinţa imobilului, Curtea de Apel Alba Iulia intenţionează să reorganizeze întreg spaţiul existent, care la acest moment este evident insuficient şi impropriu utilizării corespunzătoare, astfel încât clădirea să redevină cu adevărat un Palat al justiţiei, în care sălile de judecată construite cu această destinaţie şi celelalte compartimente destinate publicului să fie uşor accesibile iar personalul instanţei să beneficieze de spaţiul necesar desfăşurării activităţii în condiţii optime”, se precizează în documentul menţionat.

Citiţi şi:

 

Cum se fac autorităţile că luptă cu accidentele tehnologice de pe platforma industrială Kronospan. Localnicii se tem că fumul poate cauza anomalii genetice

 

Cazul şocant al exploziei unui proiectil considerat deşeu, soldat cu moartea unui om. Poliţia a decoperit alte elemente cu potenţial de distrugere

 

Cum era organizată reţeaua informativă a securităţii comuniste la nivel de judeţ. Câţi români aveau dosar de urmărire

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite