Sistem „big brother” la Alba Iulia pentru supravegherea zonelor unde se aruncă gunoaie

0
0
Cameră de supraveghere video
Cameră de supraveghere video

Primăria Alba Iulia va monta nouă camere de supraveghere video rotative pentru monitorizarea zonelor de depozitare necontrolată a deşeurilor din municipiu.

Administraţia locală vrea astfel să prevină şi să descurajeze aruncarea deşeurilor pe diverse terenuri aflate în zonele limitrofe ale municipiului. 

Sunt vizate zone aflate pe malurile râurilor Mureş şi Ampoi, în cartierele Pâclişa, Bărăbanţ, Oarda dar şi în vecinătatea talciocului din Alba Iulia. 

În acest scop a fost lansată o licitaţie pentru furnizarea, proiectarea, instalarea şi punerea în funcţiune a unui sistem de supraveghere video a zonelor de depozitare necontrolată a deşeurilor din municipiu. Valoarea totală este estimată la 126.050 de lei, fără TVA.

Potrivit caietului de sarcini, se propune instalarea a nouă puncte de supraveghere video a unor zone de pe domeniul public al municipiului Alba Iulia şi realizarea de funcţii de analiză video pentru zonele supravegheate.

„Prin implementarea unor măsuri de prevenire şi descurajare a fenomenului care predomină în zonele limitrofe municipiului Alba Iulia unde deşeurile, ca rezultat al unor game extinse de activităţi şi surse de factură terestră, au un impact semnificativ asupra mediului, se urmăreşte asigurarea unui climat de respectare a regulilor de convieţuire socială, asigurarea unui înalt nivel de protecţie a mediului şi sănătăţii populaţiei, eliminându-se astfel riscul de contaminare pentru aer, apă, sol, faună sau floră, disconfortul din cauza mirosurilor, afectarea peisajului sau zonele de interes special”, se precizează în documentul citat.

La momentul actual, în cadrul Poliţiei Locale a municipiului Alba Iulia există în derulare implementarea unui proiect care vizează supravegherea stradală. În cadrul acestui proiect se realizează un dispecerat complet funcţional. Serverul este configurat într-o manieră care să asigure dezvoltarea unui sistem performant de supraveghere video de minim 128 terminale (camere video).

Potrivit alba24.ro, punctele unde vor fi montate camere video de supraveghere sunt următoarele: drum malul râului Mureş ponton, sensul de mers spre Pâclişa; strada Carpenului (Pâclişa);  strada Cereş; Trafo (strada Gheorghe Şincai; Ravenă; Oarda, strada Cutina;  Zona Bărăbanţ – malul râului Ampoi (2 puncte de lucru distincte).

Vă mai recomandăm: 

Vorbea la telefon şi a accidentat mortal un pieton pe trecere. Femeia aflată la volan circula cu 37 km pe oră 

Ce este sextingul şi cum a devenit un fenomen în România. Minore convinse să trimită poze nud pe internet

Mai multe - Alba Iulia

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite