Domeniul schiabil din Alba preferat de Klaus Iohannis se deschide. A nins consistent în masivul Şureanu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Se amenajează primele pârtii de la Şureanu. Foto: Domeniul Schiabil Şureanu
Se amenajează primele pârtii de la Şureanu. Foto: Domeniul Schiabil Şureanu

La Şureanu, pregătirile sunt în toi pentru noul sezon de schi. Zăpada căzută în ultimele zile a determinat administratorul pârtiilor să anunţe deschiderea sezonului.

Astfel, începând de vineri, 10 decembrie 2021, se va putea schia pe unul dintre cele mai spectaculoase domenii din România.

Aflat la aproape 2000 de metri altitudine, Domeniul Schiabil Şureanu are peste 10 pârtii de schi, de diferite grade de dificultate. Pârtiile din masivul Şureanu sunt preferate şi de preşedintele Klaus Iohannis. Acesta a fost surprins de mai multe ori la schi în această zonă a ţării.

”La noi a nins consistent şi ne pregătim să începem un sezon de distracţie şi voie bună pe Domeniul Schiabil Şureanu. Începând de vineri, 10 decembrie, vă aşteptăm la munte pentru a vă bucura de aer curat, peisaje de vis şi, în primul rând, de zăpadă pe pârtiile noastre”, a transmis administratorul domeniului schiabil.

Rămâne în continuare o problemă delicată drumul de acces de la barajul Oaşa şi până la pârtii, în lungime de aproape 20 de kilometri, care nu se prezintă în cele mai bune condiţii. 

Masivul Şureanu se află în extremitatea sudică a judeţului Alba, aproape de limita cu Vâlcea şi Sibiu. Domeniul schiabil este alcătuit din opt pârtii care însumează 18 kilometri. Amenajarea porneşte de la circa 1.700 de metri, iar altitudinea maximă ajunge până la 2.010 de metri, unde se află limita superioară a pârtiilor. În afară de pârtiile amenajate, zona prezintă un potenţial deosebit pentru schi în afara pistei.

partii sureanu

Sursa Domeniul Schiabil Şureanu

Vă mai recomandăm: 

Vorbea la telefon şi a accidentat mortal un pieton pe trecere. Femeia aflată la volan circula cu 37 km pe oră 

Ce este sextingul şi cum a devenit un fenomen în România. Minore convinse să trimită poze nud pe internet

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite