Senator PNL testat pozitiv cu COVID-19. În weekend a participat la o şedinţă cu zeci de membri de partid

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Senatorul de Alba, Alexandru Pereş (68 de ani), a fost testat pozitiv pentru noul coronavirus. Acesta a participat recent la o întâlnire a conducerii PNL Alba în cadrul căreia s-a stabilit candidaţii la Parlament.

Şedinţa a avut loc sâmbătă (10 octombrie), când s-au stabilit canddiaţii partidului pentru alegerile parlamentare viitoare.

Nu este sigur dacă acolo a fost infectat, dar după Biroul Politic Judeţean al partidului, desfăşurat la Casa de Cultură a Studenţilor, mai mulţi lideri ai PNL au fost infectaţi.

La eveniment au participat lideri de partid din tot judeţul Alba. Ulterior, primarul din Sebeş, Dorin Nistor a fost testat pozitiv. Un alt lider liberal, care însă este testat pozitiv pentru a doua orară, este directorul Apa CTTA, Ştefan Bardan.

”Este adevărat, însă este o formă uşoară a bolii şi sper ca în câteva zile să pot să ies din spital. Am încercat cât am putut să ma protejez, însă se pare că nu a fost îndeajuns”, a declarat Alexandru Pereş.

DSP Alba a transmis vineri, 16 octombrie, faptul că au fost confirmate 133 cazuri noi de COVID-19. Joi în Alba s-au efectuat un număr record de teste pentru coronavirus: 1436. 

În total, în judeţ, au fost înregistrate 3.133 de infectări, de la începutul pandemiei. Numărul total de teste efectuate până în prezent în judeţ a ajuns la 91.010.

24 din cele 133 de cazuri nou identificate au fost depistate în cadrul a 2 noi focare izbucnite în 2 centre rezidenţiale pentru îngrijirea persoanelor vârstnice de pe raza judeţului Alba. Primul focar cuprinde 19 persoane din cadrul unui centru rezidenţial privat din comuna Vinţu de Jos. Aici, în urma anchetei epidemiologice, a reieşit că persoanele pozitive sunt asimptomatice, starea lor de sănătate urmând să fie monitorizată de medicul de familie.

Al doilea focar cuprinde 5 persoane (3 angajaţi şi 2 beneficiari) de le Centrul de Vârstnici din Alba Iulia, administrat de Primărie. Focarele din astfel de centre sunt exceptate de la calculul incidenţei.

Vă recomandăm să mai citiţi:

 

FOTO VIDEO Transursoaia, drumul spectaculos din Apuseni care a dus la dezvoltarea turistică a zonei

 

Ministrul Transporturilor anunţă că la sfârşitul anului vom circula pe lotul 1 al Autostrăzii Sebeş-Turda

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite