Salvamont Alba: zeci de accidente pe pârtiile de la Arieşeni şi Şureanu, turişti rătăciţi şi cu leziuni grave

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La Arieşeni, salvamontiştii au intervenit la zeci de evenimente
La Arieşeni, salvamontiştii au intervenit la zeci de evenimente

Iarna a venit cu zăpadă, dar şi cu zeci de intervenţii ale echipelor de Salvamont din judeţul Alba. În ultimele 30 de zile, în staţiunile montane din judeţul Alba au fost sesizate 70 de cazuri de turişti rătăciţi sau răniţi.

Potrivit salvamontiştilor, comportamentul turiştilor, mai ales în zilele de sărbătoare când staţiunile au fost pline, nu a fost unul tocmai adecvat şi, din cauza neatenţiei şi a nepăsării, a rezultat numărul mare de răniţi.

Zilele de vacanţă şi de relaxare s-au transformat în suferinţă pentru zeci de turişti aflaţi în staţiunile montane din judeţul Alba. Echipa Salvamont Alba care este prezentă la Arieşeni pe pârtiile Vârtop 1 şi 2 a avut, în ultimele 30 de zile, 56 de intervenţii.

Au fost sesizate două cazuri de traumatisme de coloană vertebrală, 7 cazuri de traumatisme craniene, din care un caz cu amnezie retrogradă. Nici fracturile nu lipsit în zilele de sărbătoare şi au fost sesizate 22 de cazuri de fracturi la membrele inferioare şi superioare.

Samvamontiştii au fost chemaţi să intervină chiar în noaptea de Revelion, la ora 2.00, la o cabană, pentru că unul din petrecăreţi şi-a luxat şi fracturat peroneul. Alte sesizări au fost pentru cinci persoane rătăcite, dar şi entorse, plăgi sau escoriaţii.

salvamont alba

Toate aceste cazuri au fost sesizate la Arieşeni, unde, potrivit salvamontiştilor, turiştii au avut un comportament destul de neglijent. Au fost neatenţi şi de multe ori nepăsători cu cei din jur, lucruri care au dus la provocarea numeroaselor accidente. Nici la Şureanu nu a fost linişte şi pace, însă din fericire numărul răniţilor din ultimele 30 de zile a fost mai mic, doar de 14.

Tragedia aviatică din Apuseni. Salvator: „Era mare durere acolo când am ajuns. Mulţi răniţi şi mult sânge. Strigau să nu îi lăsăm acolo, să îi ajutăm“

 

Secretele tulnicăresei din Cîmpeni, care a dus sunetul tulnicului din Alba până la Cascada Niagara

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite