Romaqua ameninţă Primăria Sebeş cu judecata dacă nu repară drumurile de acces la fabrica de bere Albacher

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Romaqua a investit la Sebeş 60 de milioane de euro
Romaqua a investit la Sebeş 60 de milioane de euro

Compania Romaqua Grup, care deţine la Sebeş fabrica de bere Albacher, somează primăria oraşului să repare drumurile de acces la unităţile de producţie, altfel va da administraţia locală în judecată. Reprezentanţii societăţii private susţin că această obligaţie a fost asumată în 2006 când a fost semnat protocolul privind derularea investiţiei la Sebeş.

Reprezentanţii societăţii au transmis, potrivit ziarulunirea.ro, o notificare Primăriei Sebeş prin care solicită repararea drumurilor, care va fi dezbătută şi în Consiliul local.

Romaqua Group a investit la Sebeş 60 de milioane de euro, sumă mai mare de patru ori faţă de valoarea iniţială a protocolului cu administraţia locală, evaluată la 15 milioane de euro. Cu toate acestea, căile de acces între DN1 şi unităţile de producţie au rămas la stadiul din 2006, fiind practic drumuri de pământ.

   

„Conform Protocolului semnat cu Primăria Municipiului Sebeş la data de 01.02 2006 <<Primăria pe costul şi diligenţele acesteia va face drumurile prezente în PUZ-ul întocmit, la nivel de calitate conform tuturor standardelor in vigoare>>. Cum până în prezent, Primăria Municipiului Sebeş nu a întreprins nicio măsură în vederea îndeplinirii obligaţiilor asumate prin Protocolul menţionat, Romaqua Group SA se vede obligată să formuleze prezenta NOTIFICARE prin care vă solicităm executarea drumului de acces la Fabrica de Bere Albacher Sebeş şi a drumului de acces la Depozitul de Apă şi Suc, de către Primăria Municipiului Sebeş, drumuri prevăzute în PUZ-ul aprobat, până la sfârşitul anului 2014. În caz contrar Romaqua Group SA va întreprinde demersuri legale către instituţiile abilitate cu respectarea Legii, inclusiv cu atragerea răspunderii administrative şi civile”, se susşine în notificarea semnată de directorul general de la Romaqua Group, Radu Lăzăroiu.

Documentul va fi dezbătut în Consiliul local Sebeş, vineri, 28 martie 2014. În luna mai se împlinesc 6 ani de la inaugurarea fabricii de bere Albacher de la Sebeş. Construcţia fabricii a început în iulie 2007, pe un teren de 25 de hectare. Învestiţia iniţială a fost de 140 milioane de lei, în ultimii ani fiind investiţi în total peste 200 de milioane de lei. Capacitatea de producţie a fabricii a fost la început de un milion de hectolitri, în prezent această fiind de peste 1,4 milioane hectolitri de bere. Albacher a fost primul brand de bere produs la fabrica din Sebeş - Lancrăm, ulterior fiind lansate brandurile Dorfer şi Muhlbacher.

Fabrica de bere Albacher din Sebeş la cinci ani de la inaugurare: investiţii de 50 de milioane de euro şi 270 de angajaţi

Romaqua Group investeşte 10 milioane euro la Sebeş în creşterea producţiei de bere

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite