Rezultate Bacalaureat 2013. Mai puţin de un sfert dintre candidaţi au trecut examenul de toamnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bacalaureat 2013/Foto Adevărul
Bacalaureat 2013/Foto Adevărul

Candidaţii care au susţinut sesiunea a doua a examenului de Bacalaureat află luni, 2 septembrie, rezultatele la probele scrise. Tot astăzi, elevii nemulţumiţi de punctajul primit pot depune contestaţii, iar rezultatele finale vor fi afişate în 5 septembrie.

Procentul de promovabilitate la sesiunea de toamnă a Bacalaureatului, înainte de contestaţii, este de 21,91 %, potrivit vicepreşedintelui comisiei de Bacalaureat din Alba, inspectorul Dan Cherecheş.

245 de elevi au luat medii peste 6

Un număr de 245 de candidaţi, dintr-un total de 1.118 prezenţi la probele scrise, au reuşit să obţină cel puţin media 6, care le dă dreptul la diploma care atestă că nu au pierdut fără rost patru ani pe băncile liceului.

Cea mai mare medie este de 9,26, obţinută de eleva Vlad Elena de la Colegiul Economic din Alba Iulia.

Un număr de 10 candidaţi au fost eliminaţi de la probele scrise,  pentru că au încercat să copieze sau le-au sunat telefoanele în sală.

Rezultatele parţiale vor fi afişate pe site-ul Inspectoratului Şcolar Alba, http://www.isj.albanet.ro şi pe edu.ro.

La sesiunea din vară a Bacalaureatului, cifra reuşiţilor a fost de 63,41%. Tot atunci, două eleve din Alba au atins  performanţa de a încheia examenul de Bacalaureat cu nota maximă, la toate cele trei probe scrise.(Articol scris de NICU NEAG)

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite