Revelion fără petarde? Imposibil! Peste 26.000 de pocnitori retrase de pe piaţa neagră din Alba

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Astfel de materiale pirotehnice sunt interzise de lege
Astfel de materiale pirotehnice sunt interzise de lege

O razie a poliţiştilor de la Investigaţii Criminale din Aiud a sărăcit piaţa neagră cu 26.000 de pocnitori. Materialele pirotehnice erau deţinute de un tânăr de 18 ani.

Tradiţia spune că, în noaptea de Revelion, e bine să  faci cât mai mult zgomot, ca să alungi duhurile rele. Prin zgomot, unii înţeleg  pocnitori şi artificii cât mai puternice. Nici anul acesta comercianţii nu par să se dezică de la „tradiţie“.

Numai joi, un tânăr de 18 ani din Aiud, a fost prins de poliţişti, în timp ce încerca să vândă amestecuri pirotehnice. Oamenii legii au confiscat 26.820 de pocnitori. Poliţiştii îl cercetează în libertate pentru „efectuare fără drept de operaţiuni cu obiecte pirotehnice”.

„Tradiţia“ pocnitorilor s-a dovedit în ultimii ani una periculoasă. Nenorocirile se produc mai ales în noaptea de Revelion, când petardele explodează în mulţime.

Potrivit legii, pot fi comercializate  produse din clasa I de risc-artificii de brad,spre exemplu. Ca să poata vinde fără  probleme, unii vânzători de ocazie pun pe etichete cantităţi mai mici de explozibil.. Avertismentul poliţiştilor: avem voie să sarbătorim de Revelion cu artificii lansate de firme specializate sau persoane fizice autorizate.



Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite