Reţineri în dosarul de trafic de etnobotanice de la DIICOT Alba Iulia: 10 persoane au ajuns după gratii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Arhivă
Foto Arhivă

Procurori DIICOT Alba Iulia au reţinut 10 persoane în dosarul de trafic de etnobotanice în care au avut loc 16 percheziţii în Alba, Cluj şi Hunedoara. În cursul zilei de joi, 24 martie, inculpaţii vor fi prezentaţi la Tribunalul Alba cu propunere de arestare preventivă.

Majoritatea persoanelor reţinute sunt din Alba Iulia. La DIICOT Alba Iulia au fost audiate miercuri peste 70 de persoane din care, 16 sunt membri ai grupării. 

Din cercetări a reieşit că, în perioada 2015 – 2016, cei doi lideri ai grupării, ambii din municipiul Alba Iulia, ar fi constituit un grup infracţional organizat, la care ulterior ar fi aderat şi alte persoane, în scopul preparării şi comercializării substanţelor cu efecte psihoactive. Aceştia ar fi procurat, din străinătate, materia primă folosită la fabricarea substanţelor interzise, iar ulterior le-ar fi preparat, în mod artizanal, într-un laborator improvizat.  

Ar fi obţinut astfel substanţe cu efecte psihoactive, pe care le-ar fi pulverizat pe plante uscate şi mărunţite şi pe care le-ar fi porţionat în plicuri cu o greutate medie de un gram. Membrii grupării ar fi comercializat substanţele astfel obţinute în judeţele Alba, Cluj şi Hunedoara. Pe parcursul cercetărilor, poliţiştii au descoperit aproape 2 kilograme de substanţe folosite pentru obţinerea produselor finite, acestea fiind ridicate în vederea continuării cercetărilor. 

Membrii grupului infracţional au procurat din Spania materia primă folosită la fabricarea substanţelor interzise, iar ulterior le-au  preparat, în mod artizanal, într-un laborator improvizat din Alba Iulia.

Dosar de trafic de etnobotanice la DIICOT Alba Iulia. Peste 70 de persoane din trei judeţe audiate de procurori

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite