Reguli de acces în sediile Parchetelor: măştile sunt obligatorii, jandarmii vor verifica temperatura oamenilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Masca

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba emis un ordin prin care a stabilit reguli speciale de lucru şi acces în sediile instituţiilor în perioada stării de alertă.

Ordinul prevede următoarele condiţii:

- Începând cu data de 15 mai 2020 activitatea de relaţii cu publicul în cadrul parchetelor se reia, cu stabilirea unui program zilnic de 4 ore, în intervalul orar 09,00 – 13,00. 

- Se menţine în continuare măsura de suspendare a activităţii de primire în audienţă, până la data de 31 august 2020. 

- Toate solicitările adresate parchetelor şi conducerii acestora (sesizări, cereri, memorii, petiţii ,etc.) vor fi primite de regulă prin poştă, fax, sau e-mail(Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba, mun. Alba Iulia, Piaţa Iuliu Maniu, nr.24, jud. Alba, fax 0258/812203, pt_alba@mpublic.ro), sau la sediul unităţilor în căsuţa poştală anume amenajată la posturile de control acces în unitate. În vederea comunicării actelor de procedură şi citaţiilor, se vor solicita părţilor şi participanţilor adrese de poştă electronică şi contactele telefonice. În cuprinsul citaţiilor se va face menţiune expresă, în sensul că, dacă persoana citată este diagnosticată cu SARS-COV-2, este în carantină sau în izolare la domiciliu, nu se va prezenta la sediul parchetului, dar va comunica în scris, prin mijloace de la distanţă, motivul care justifică absenţa.

- Se menţine obligaţia completării de către public a declaraţiei pe proprie răspundere conform formularului prev. în anexa 1 la Ordinul nr.63/27.03.2020 al Procurorului General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. 

– Se instituie în plus obligativitatea verificării de către organele de jandarmi aflate în serviciu de pază şi control acces, a temperaturii corporale pentru tot personalul parchetului, cât şi pentru publicul, ori persoanele angrenate în activităţile judiciare care au primit acceptul de intrare în unitate, folosind mijloacele tehnice ce vor fi puse la dispoziţie de parchet. În cazul în care temperatura măsurată depăşeşte 37,3 grade C în urma a două măsurări consecutive (la interval de 10 minute), nu va fi permis accesul. Nu va fi permis accesul persoanelor care refuză verificarea temperaturii.

-  La intrarea în sediul parchetului, se va proceda în mod obligatoriu la dezinfectarea mâinilor de către toate persoanele. Purtarea măştii faciale este obligatorie pe toată durata în care persoana se află în sediu; nerespectarea acestei măsuri conduce la îndepărtarea din sediu a persoanei din afara personalului instituţiei. În mod excepţional, pentru vizitatorii care nu au mască facială, aceasta va fi pusă la dispoziţie de parchet.

Citiţi şi:

 

Firma din Alba vizată de ancheta Poliţiei pentru furtul unei cantităţi uriaşe de lemn. Cine sunt proprietarii afacerii

 

Punct final în dosarul unei crime din ziua de Paşte. Pedeapsa primită de un bărbat care şi-a omorât tatăl în bătaie

 

O tânără a provocat un accident rutier în care a murit soţul său şi un alt pasager. Cinci copii au rămas orfani. Ce pedeapsă a primit în justiţie

Alba IuliaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite