Record negativ de infectări cu COVID-19  în Alba: 118 persoane testate pozitiv din 875 de probe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Evoluţia epidemiei de coronavirus pare scăpată de sub control şi la nivelul judeţului Alba. DSP Alba a prezentat miercuri, 7 octombrie, o cifră record de infectări.

Pentru prima dată de la izbucnirea epidemiei, în Alba au fost testate pozitiv într-un interval de 24 de ore mai mult de 100 de persoane.

Cifra oficială prezentată miercuri de DSP Alba este de 118 persoane testate pozitiv ca urmare a testelor realizate în cursul zilei de marţi.

La Alba Iulia, incidenţa cazurilor la mia de locuitori a ajuns la 2,9. În câteva zile este de aşteptat ca reşedinţa judeţului să ajungă în scenariul roşu.

În total, în judeţ, au fost înregistrate 2.214 de infectări, de la începutul pandemiei. 1.401 persoane au fost declarate vindecate şi s-au înregistrat 79 de decese de la începutul pandemiei. Marţi, în Alba au fost prelucrate 875 de probe, (641 la DSP si 234 la SJU). Numărul total de teste efectuate până în prezent în judeţ a ajuns la 83140

Localităţile din care provin cazurile noi (7 octombrie): Aiud – 20, Alba Iulia – 19, Blaj – 3, Campeni – 2, Ciugud – 35, Cugir – 1, Galda de Jos – 10, Hoparta – 2, Ighiu – 2, Miraslau – 3, Santimbru – 1, Sebes – 5, Sibot – 1, Teius – 3, Unirea 4 şi 7 pozitivi fara localitate.

”Urmare a testării de ieri, în judeţul Alba au fost depistate 3 focare noi - unul la o casă privată de tip familial care funcţioneaza pe teritoriul comunei Ciugud (la Şeuşa), unul la un centru de recuperare de pe raza comunei Galda, aflat în subordinea DGASPC Alba, şi unul la o instituţie care îşi are sediul în Alba Iulia. Cele trei focare însumează circa 50 de persoane. În cazul casei private de tip familial DSP Alba face verificări dacă a fost respectată sau nu metodologia naţională de testare conform căreia acest tip ce centre trebuie să solicite testarea beneficiarilor şi a personalului din două în două săptămâni.

În cazul celor trei focare anchetele epidemiologice sunt încă în desfăşurare. Precizăm că au fost luate toate măsurile prevăzute de legislaţie în vederea limitării extinderii virusului SARS-CoV-2, prin izolarea şi carantinarea persoanelor pozitive şi a contacţilor acestora. În contextul depistării unui număr crescut de cazuri în judeţul Alba, este important de subliniat importanţa respectării măsurilor de igienă şi de distanţare socială”, a transmis DSP Alba.

Au fost înregistrate 4 noi decese cauzate de COVID-19 în judeţul Alba. Numărul persoanelor decedate se ridică la 79 în judeţ.  Este vorba despre trei bărbaţi şi o femeie.

Femeia, în vârsta de 86 de ani, era din judetul Arad însă era internata la CRRN Galda, aceasta avea multiple cormobididati si a decedat la Spitalul Blaj. Un barbat din Iclod, în varsta de 54 de ani, cu mai multe multe cormobidităţi între care diabet tip II si fibrilaţie ventriculară. Ceilalţi decedaţi sunt un bărbat în vârstă de 92 de ani din Alba Iulia, decedat la Spitalul din Alba Iulia şi n bărbat  de 73 de ani din Abrud.

Vă mai recomandăm şi:

 

Şi-a ucis mama în bătaie după care a vrut să fugă din ţară. A fost prins, arestat şi trimis în judecată pentru omor

 

Doi fraţi recidivişti, ce conduceau fără permis motociclete cu numere de înmatriculare false, condamnaţi la închisoare

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite