Primul Congres al Spiritualităţii Româneşti de la Alba Iulia fără Adrian Păunescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Păunescu, prezent anul trecut la Congresul Spiritualităţii Româneşti de la Alba Iulia
Adrian Păunescu, prezent anul trecut la Congresul Spiritualităţii Româneşti de la Alba Iulia

Congresul Spiritualităţii Româneşti  la care participă români din diaspora se deschide astăzi la Alba Iulia. Sunt aşteptaţi peste 200 de invitaţi din peste 30  de ţări şi zone de românitate.

Conferinţa de deschidere are loc astăzi , de la ora 14.00, la Hotel Transilvania din Alba Iulia.

Marele absent de la manifestările din acest an este poetul Adrian Păunescu, recent plecat dintre noi,  care a fost presedintele executiv al forului cultural la toate  ediţiile ce au avut loc la Alba Iulia.

O parte importantă din programul celei de-a XlV-a ediţii îi  este dedicată marelui om de cultură. Astăzi va fi lansată  revista "Alba Iulia - In memoriam Adrian Paunescu", ce va conţine materiale despre marele poet şi judeţul Alba.

Lucrările propriu-zise ale Congresului se vor desfăşura luni, 29 noiembrie, începând cu ora 10.00 şi pe parcursul zilei de marţi, 30 noiembrie.

Dezbaterile se vor axa pe trei teme majore: „Marea Unire desavarşită la Alba Iulia, expresia dăinuirii noastre. Provocări si consolidări actuale", "Spiritualitatea românească în universalitate: Dimitrie Cantemir, Nicolae Iorga, Constantin Brâncuşi" şi "Liga Culturală - promotor al făuririi identităţii naţionale. 120 de ani de la fondare".



Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite