Primărie din Alba amendată cu 40.000 de lei de inspectori ITM pentru muncă ”la negru”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria comunei Vinţu de Jos din Alba a fost amendată de inspectorii ITM cu suma de 40.000 de lei pentru muncă ”la negru” ca urmare a identificării a două persoane ce nu aveau documentele de angajare legale.

Primăria Vinţu de Jos a fost amendată cu suma de 40.000 de lei de către Inspectoratul Teritorial de Muncă Alba. Au fost descoperite două angajate, într-un proiect pe fonduri europene, cărora nu le-au fost transmise contractele prin Revisal şi astfel situaţia a fost asimilată celei de muncă “la negru”, potrivit precizărilor reprezentanţilor ITM Alba.

În perioada 23-27 octombrie 2017, inspectorii ITM Alba au efectuat controale în domeniul relaţiilor de muncă la 37 de unităţi comerciale din judeţ, cu un număr total de 1264 de angajaţi. În urma controalelor, au fost aplicate 23 de sancţiuni, respectiv 5 amenzi în cuantum de 76.500 de lei, din care două amenzi în valoare de 60.000 de lei pentru munca nedeclarată şi 18 avertismente.

Entităţi sancţionate pentru munca nedeclarată:

SC HADRIAN AUTOCLEAN SRL, Baia de Arieş- spălătorie auto – 2 persoane fără forme legale de angajare

Primăria comunei VINŢU DE JOS – 2 persoane

În domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, inspectorii au controlat 36 de unităţi, la care au fost constatate 56 de deficienţe. Au fost formulate 10 avertismente, iar două evenimente se află în curs de cercetare.

Citiţi şi:

Primăria Alba Iulia pune la bătaie 1,7 milioane de lei pe 4 ani pentru ridicarea maşinilor parcate neregulamentar

Omul care a supravieţuit plutonului de execuţie. A fost poreclit „Împuşcatul“

Sportul în România provincială, în perioada interbelică. Clubul care a animat brusc viaţa mondenă a oraşului Alba Iulia

Lefurile încasate de şefii-funcţionari din Sănătate, după majorările salariale, comparativ cu medicii din spitale

Condiţii de lux în viitorul arest de la IPJ Alba: cameră pentru vizite intime, aer condiţionat, club cu internet. Lucrările costă două milioane de lei

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite