Prădător sexual condamnat la 8 ani de închisoare pentru viol. Cum şi-a ademenit victima în propria locuinţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bărbatul a  fost condamnat la 8 ani de închisoare
Bărbatul a  fost condamnat la 8 ani de închisoare

Un bărbat extrem de periculos din Ocna Mureş, liberat condiţionat în urmă cu un an şi jumătate, a fost condamnat la 8 ani de închisoare pentru viol.

Un bărbat extrem de periculos din Ocna Mureş, liberat condiţionat în urmă cu un an şi jumătate, a fost condamnat la 8 ani de închisaore infracţiunii de viol. 

Ioan Daniel Spinean, de 48 de ani, un veritabil prădător sexual, mai trebuie să execute şi un rest de 1.204 zile din pedeapsa anterioară. Hotărârea Judecătoriei Aiud din 27 august 2021 a fost contestată la Curtea de Apel Alba Iulia. Victima violului a primit daune morale în valoare de 10.000 de euro.

Bărbatul este recidivist, fiind eliberat condiţionat în 18 martie 2020 din executarea unei pedepse privative de libertate de 15 ani şi 4 luni de închisoare pentru viol asupra unui minor şi lipsire de libertate. Acesta a început executarea pedepsei în august 2009, an în care a avut loc fapta, şi urma să îi expire în septembrie 2023. 

În antecedentele acestuia mai apare o altă condamanare pentru tentativă de viol, comisă în anii ’90, fiind liberat condiţionat în anul 2003. Judecătoria Aiud a recomandat în octombrie 2018, când a respins o altă cerere de liberare condiţionată, ca acesta să urmeze un program de consiliere pentru agresori sexuali.

Cum a ajuns femeia în locuinţa bărbatului

Fapta de viol pentru care a primit noua condamnare a avut loc în 10 aprilie 2021. În ziua respectivă, victima în vârstă de 53 de ani a solicitat unor vecini să o ajute la mutarea unor obiecte de mobilier pe care le-a achiziţionat de puţin timp. La această activitate a participat şi Ioan Daniel Spinean, care s-a deplasat la locuinţa femeii împreună cu cei doi martori. Aceasta şi-a arătat intenţia de a-si achiziţiona un câine de talie mai mare, pentru paza gospodăriei. Bărbatul i-a oferit femeii un câine, pe care îl avea la el acasă şi toţi patru s-au deplasat la locuinţa acestuia, care se afla în apropiere. Ajunşi la această locuinţă, bărbaţii au consumat un pahar de alcool, iar femeile un pahar cu suc. Ulterior, cei doi vecini au plecat acasă şi au întrebat-o pe victimă dacă nu doreşte să îi însoţească.

Femeia a rămas la locuinţa agresorului, de care avea nevoie să o însoţească, pentru a o ajuta să ducă câinele la domiciliul ei. Imediat după ce au plecat cele două persoane, inculpatul a început să o sărute pe persoana vătămată pe faţă şi i-a cerut să întreţină relaţii sexuale cu el.

”Persoana vătămată a refuzat, iar răspunsul ei l-a iritat pe inculpat, care a început să o strângă de gât, apăsând-o cu degetul mare pe artera carotidă. S-a zbătut şi s-a luptat cu el, timp în care inculpatul a zgâriat-o pe faţă şi pe gât. În acelaşi timp, persoana vătămată l-a zgâriat şi ea pe inculpat pe faţă, pe nas şi sub ochi. Pe masa din încăpere se aflau mai multe pahare şi în timpul altercaţiei, o parte dintre ele s-au răsturnat şi s-au spart.

Ameninţată cu un cuţit

În acel moment, inculpatul a scos un cuţit cu mâner alb de sub perna de pe pat, cu care a ameninţat-o pe persoana vătămată, spunându-i că o omoară. Profitând de starea în care se afla, după ce a strâns-o de gât, a dezbrăcat-o complet şi, sub ameninţarea cuţitului, inculpatul s-a întins peste persoana vătămată şi a întreţinut raport sexual normal cu ea, timp de aproximativ 30 de minute”, se precizează în rechizitorul procurorilor.

În cele din urmă, a sunat telefonul inculpatului şi acesta s-a oprit, a aruncat cuţitul şi a vorbit la telefon. După discuţia telefonică, victima a încercat să se îmbrace, dar inculpatul nu a lăsat-o şi i-a spus că se va îmbrăca atunci când vrea el. I-a spus că va rămâne la el până luni, când o să meargă la serviciu. În cele din urmă, s-a răzgândit şi a lăsat-o să se îmbrace şi s-a îmbrăcat şi el, hotărât să meargă la ea acasă. 

”Înainte de plecare, inculpatul i-a dat o geacă de-a lui, deoarece afară se făcuse frig. Când a intrat pe strada unde locuia, femeia a aruncat cheile de la locuinţa sa în nişte tufişuri, pentru a putea să spună că nu are chei şi astfel nu poate să intre în locuinţă. În timp ce se deplasau pe stradă, au trecut prin faţa porţii martorei F. R. şi i-a cerut inculpatului să o lase să intre pentru că nu avea chei de la casa sa.

Odată intrată în locuinţa vecinei, victima a cerut ajutorul acesteia şi i-a relatat ca a fost violată şi agresată de inculpatul Ioan Daniel Spinean, care se afla la poartă. Martora a observat că persoana vătămata prezintă urme vizibile de agresiune, era speriată şi plângea, astfel că a oprit-o în locuinţă, a ieşit la poartă şi i-a cerut inculpatului să plece”, se mai susţine în rechizitoriu. Ulterior au venit la locuinţă şi ceilelalte două persoane care au fost la locuinţa femeii să o ajute cu mobile şi, apoi, a fost anunţată Poliţia.

Vă mai recomandăm:

 

Povestea impresionantă a lui Napoleon Dolar, tânărul rom aflat la a doua facultate, devenit „valută forte” în propria poveste

 

Cum au ajuns trei femei să plătească unei bănci suma de 780.000 de euro. Faptele au avut loc în urmă cu 14 ani

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite