Un român de 23 de ani, aflat în comă într-un spital din Spania, are şanse mici să îşi revină. A fost victima unei agresiuni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tânărul român este în comă de mai mult de o lună de zile
Tânărul român este în comă de mai mult de o lună de zile

Un român de 23 de ani, originar din Abrud, judeţul Alba, se află în comă de mai bine de o lună de zile într-un spital din Spania după ce a fost bătut de o bandă de tineri.

Alexandru Ioniţă, în vârstă de 23 de ani, a fost bătut în seara zilei de 25 iulie 2021 în Amorebieta (Bizkaia). Acesta a fost internat în spital, în stare foate gravă.

Şaisprezece persoane (opt adulţi şi opt minori) au fost arestate în legătură cu incidentul. Marea majoritate fac parte din banda de tineri ”Los Koalas”, implicată în multe agresiuni şi alte fapte penale. 

Potrivit infostiri.ro, medicii i-au informat pe părinţii tânărului că o parte a creierului său „este moartă”, iar cealaltă „nu funcţionează”, astfel încât recuperarea ar fi imposibilă. Prin urmare, şansele ca tânărul să iasă din comună sunt foarte mici.

Alexandru Ioniţă este internat în secţia de terapie intensivă a Spitalului Cruces din Barakaldo, dar se aşteaptă ca în zilele următoare să fie transferat în altă secţie. De asemenea, acesta ar urma să fie transferat într-un centru adaptat la nevoile acestui tip de pacient. Sursa citată susţine că părinţii tânărului cred, în continuare, într-un ”miracol”.

Adulţii inculpaţi trebuie să se prezinte în faţa judecătorului în fiecare lună, în timp ce şase dintre cei opt minori se află în centre speciale. Ceilalţi doi sunt în perioada de probă. Una dintre versiuni susţine că Alex ar fi reproşat atitudinea altor tineri faţă de mai multe fete care erau agresate şi hărţuite, iar acest lucru a declanşat agresiunea. Ancheta este încă deschisă pentru a încerca să se clarifice motivele bătăii.

   

Alexandru Andrei Ioniţă a mers din România în Spania în urmă cu aproximativ cinci ani, împreună cu tatăl său, Eugen, când acesta a divorţat de mama sa. După ce au petrecut o scurtă perioadă de timp la Madrid, cei doi s-au mutat la Amorebieta, unde au stat câteva luni. De acolo s-au mutat la Lemoa. Alex avea o slujbă în construcţii pe care urma să o părăsească pentru un alt loc de muncă pe care îl găsise. Scopul său era să economisească bani şi să cumpere un apartament în România.

Vă mai recomandăm:

 

Povestea villei rustica de la Apulum, construcţia veche de 2000 de ani ridicată de un mare latifudiar roman FOTO

 

Factură în valoare de 739.000 de lei, trimisă de Electrica Furnizare la un apartament nelocuit de 20 de ani

   

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite