Povestea constructorului din Sebeş pasionat de bucătărie: „După 10 ore pe şantier, schimb salopeta cu şorţul“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un constructor din Sebeş are o pasiune în contradicţie cu meseria pe care o practică. Marius Bogin este pasionat de bucătărie, unde intră în fiecare zi după cele aproape 10 ore petrecute pe şantier.

Marius Bogin are 44 de ani şi este absolvent al unei şcoli profesionale în domeniul construcţiilor. De mai mulţi ani deţine o firmă cu câţiva angajaţi şi derulează lucrări în domeniu, mai ales construcţii de case. 

De pe la 16-17 a fost atras de bucătăre. ”La început făceam mâncăruri simple cum ar fi cartofi prăjiţi. Cu timpul am început să fac lucruri mai deosebite. Acum nu trece o zi fără să gătesc ceva. Pasiunea am găsit-o şi pe şantier unde, din necesitate, a trebuit să îmi gătesc. În timp am prins gusturile”, spune constructorul din Sebeş.

”Lucrând pe şantier, în construcţii, trebuia să-mi fac singur mâncare. După ce m-am căsătorit, soţia mea a venit de la bloc, nu ştia să gătească, şi ne-am învăţat unul pe altul. Tăind porci de tînăr, atunci am descoperit mai tare, mi-a plăcut şi mi-a intrat deja în mână, şi am început sa fac preparate”, a mai precizat Marius.

image

Tot ceea ce prepară acesta este natural, adică produs şi crescut în cele mai bune condiţii. Pentru el munca în bucătărie înseamnă relaxare. ”După 10 ore de muncă pe şantier schimb salopeta cu şorţul de bucătărie. Mă relaxează foarte mult. Apa şi focul îmi oferă energie. Este o plăcere pentru mine”, afirmă constructorul-bucătar. Marius găteşte în principal pentru familie, dar, la evenimente mai deosebite, cum sunt sărbătorile de Crăciun şi de Paşte, prepară meniuri pentru prieteni. Acesta este la fal de priceput şi la prăjituri, la fel ca restul mâncărurilor pe care le face în bucătărie.

”Îmi place să gătesc cu tot ceea ce este natural, făcut şi produs de mine în gospodărie. Până la sfârşitul anului 2017 voi deschide o cramă la Sebeş cu un meniu tradiţional românesc”, mai spune Marius Bogin. Pasiunea pentru gătit i-a adus acestuia şi participarea la concursul TV ”Chefi la cuţite”. 

”M-am tot consultat cu familia şi am decis să mă înscriu la concurs. A fost pură întâmplare. Am luat

image

preselecţia cu brio. Pentru etapa de preselecţie am tăiat special porcul pentru a avea cea mai bună carne”, afirmă Marius. În final, acesta a ales să facă parte din echipa chef-ului Cătălin Scărlătescu.

Citiţi şi:

Cum să faci o excursie deosebită cu un buget minim. Sfaturile „Iuliei din Alba Iulia“, tânăra care-şi povesteşte aventurile din diverse colţuri ale lumii

 

Crucile de piatră monumentale ridicate de moţi în Munţii Apuseni în urmă cu peste 200 de ani. Cum se ajunge la ele

Profesorul Horaţiu Tudori, despre dezvoltarea turismului în Alba Iulia: „Ar trebui să figureze pe circuitele culturale alături de alte oraşe din regiune“

Arta războiului de ţesut. Cum se face „maşinăria“ de lemn în Apuseni, un meşteşug aproape de dispariţie VIDEO

Autobuzul ”decorat” cu 300 de scrisori circulă la Alba Iulia, de 8 martie: ”E minunat să primeşti o scrisoare scrisă de mână”

Povestea preotului care a reinventat cooperativa agricolă în România. Cum a convins 45 de fermieri să vândă în magazinul „Bunătăţuri româneşti“

 

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite