Plagiatul primarului din Alba Iulia, confirmat de Comisia de Etică Universitară a Academiei de Studii Economice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul din Alba Iulia a devenit doctor în urma unui plagiat, a confirmat asta Comisia de Etică Universitară a Academiei de Studii Economice din București.

Gabriel Pleşa. FOTO Arhivă
Gabriel Pleşa. FOTO Arhivă

Pleșa Codru Gabriel a obținut titlul de doctor în baza unui plagiat, arătă o anchetă a revistei Cațavencii.

Textul inițial a fost urmat de încă unul, în care au fost prezentate, în oglindă, pagini transcrise din lucrarea plagiată și pagini ale lucrărilor originale, de unde primarul a preluat prin metoda copy/paste.

Urmare a publicării anchetei privind plagiatul edilului PNL, anchetă preluată de mai multe publicații din presa centrală și locală, în cadrul PNL Alba Iulia a fost instituită o veritabilă omerta.

Gabriel Pleșa a refuzat să răspundă public acuzelor, potrivit abnews.ro și nici nu a vrut să explice modul în care și-a obținut titlul de doctor ori să-și apere lucrarea științifică, potrivit abnews.ro.

Decizia Comisiei de Etică Universitară din cadrul Academiei de Studii Economice. FOTO abnews.ro
Decizia Comisiei de Etică Universitară din cadrul Academiei de Studii Economice. FOTO abnews.ro

Documentul indicat în foto de mai sus vine să confirme faptul că lucrarea de doctorat a edilului PNL, Gabriel Pleșa, este un plagiat. Conform procedurilor legale, Academia de Studii Economice, după perioada de contestații, ar trebui să se adreseze instanței, pentru ca ordinul de ministru prin care i-a fost conferit titlul de doctor lui Gabriel Pleșa să fie anulat și titlul retras.

În lucrarea de doctorat realizată în anul 2006, pe tema „Utilizarea raţională a forţei de muncă în judeţul Alba”, zeci de pagini, reprezentând peste 40% din întreaga lucrare, au fost copiate dintr-o lucrare a unui profesor de la Universitatea Babeş Bolyai, din teza de doctorat a altei persoane dar şi dintr-un document al Guvernului, fără ca vreuna din cele trei surse să fie citată, se arată în documentele publicate de abnews.ro, potrivit News.ro.

În anul 2020, Gabriel Pleşa a fost ales primar al municipiului Alba Iulia sub sigla USR, iar anul acesta candidează din partea PNL, partid din care a făcut parte şi înainte de a deveni primar.

Și președintele PNL, Nicolae Ciucă, e acuzat că și-a plagiat doctoratul. El a evitat însă o sancțiune în urma protecției primite în justiție.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite