Percheziţii în 4 localităţi din Alba la persoane suspectate de furt de combustibil de la Cupru Min Abrud

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţişti din Alba efectuează miercuri, 26 octombrie, 15 percheziţii la persoane bănuite de furt de combustibil, în dauna unei societăţi comerciale din Abrud, fapte prin care ar fi creat un prejudiciu de peste 200.000 de lei. Vor fi puse în executare 14 mandate de aducere.

Potrivit IPJ Alba, la data de 26 septembrie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Cîmpeni, cu suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române, efectuează 15 percheziţii în patru localităţi din judeţul Alba (Abrud, Bucium, Lupşa, Bistra).

Activităţile se desfăşoară la locuinţele a 14 persoane bănuite de furt de combustibil în dauna unei societăţi comerciale din Abrud precum şi la societatea comercială păgubită. Este vorba despre exploatarea minieră Cupru Min Abrud, iar persoanele vizate sunt angajaţi ai companiei.

Din cercetări a rezultat faptul că, în perioada 2017 - 2018, cei 14 bănuiţi de furt, toţi angajaţi ai societăţii comerciale, în calitate de şoferi, ar fi sustras motorină din rezervoarele camioanelor şi utilajelor pe care lucrau. Aceştia ar fi depozitat motorina sustrasă la propriile domicilii, iar ulterior ar fi folosit-o, în scop personal, sau ar fi vândut-o către alte persoane.

Prejudiciul total cauzat societăţii comerciale a fost estimat la 200.000 de lei. Poliţiştii vor pune în executare 14 mandate de aducere, persoanele depistate urmând să fie conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, pentru audieri şi dispunerea măsurilor legale.

La acţiune, poliţiştii de investigaţii criminale sunt sprijiniţi de poliţişti din cadrul serviciilor Ordine Publică, Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase, Investigare a Criminalităţii Economice, Acţiuni Speciale precum şi de poliţişti de la poliţiile orăşeneşti Abrud, Cîmpeni şi Baia de Arieş.  

Citiţi şi:

 

FOTO Artistul român care a cumpărat o şcoală într-un sat din Franţa şi a deschis un centru internaţional de artă

 

Scandalul de la vârful OIR POSDRU Centru, „rezolvat“ după vizita corpului de control. Ministrul a numit, temporar, un nou director executiv

 

FOTO Vizita lui Nicoale Ceauşescu la Baia de Arieş în 1976. Dictatorul anunţa oficial începutul exploatării de cupru în Apuseni

Alba IuliaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite