PDL Alba şi-a pezentat candidaţii pentru Parlament. Vezi cu cine vor să câştige alegerile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Candidaţi PDL pentru alegeri
Candidaţi PDL pentru alegeri

PDL Alba şi-a prezentat oficical candidaţii cu care se va prezenta la alegerile parlamentare din 9 decembrie 2010. Trei din cei şapte candidaţi sunt parlamentari în funcţie.

Astfel, PDL va intra în bătălia electorală la Senat cu actualul senator Alexandru Pereş în colegiul 2 Sebeş – Blaj – Aiud – Ocna Mureş şi cu fostul prefect Ştefan Bardan în colegiul 1 Apuseni – Alba Iulia – Cugir.

Pentru Camera Deputaţilor vor candida actualii deputaţi Corneliu Olar în colegiul Apuseni – Teiuş şi Clement Negruţ în colegiul Sebeş – Blaj. La Alba Iulia a fost preferat fostul comisar şef al Gărzii Financiare, Dorin Nistor, iar în colegiul Aiud – Ocna Mureş, administratorul public de la Consiliul Judeţean, Sorin Bumb. În colegiul Cugir – Zlatna va candida consilierul judeţean şi interepretul de folclor, Ionuţ Fulea. PDL va intra în alageri cu sigla Alianţei România Dreaptă (ARD), care nu va avea niciun candidat din celelalte două partide, Forţa Civică sau PNŢCD.

Candidaţi PDL pentru alegeri

Liderii PDL speră să obţină cel puţin acelaşi număr de parlamentari ca în 2008: trei deputaţi şi un senator. Preşedintele organizaţiei, primarul Mircea Hava, a spus că aceşti candidaţi au fost aleşi şi în urma unor discuţii cu primarii de oraşe şi comune din cele şapte colegii. „Cred că în unul sau chiar două colegii vom obţine majoritatea voturilor. Vom vedea apoi ce va fi la redistribuire. S-ar putea să ne avantajeze sau să ne dezavantajeze“, a spus Mircea Hava. Prim-vicepreşedintele organizaţiei, Ion Dumitrel, s-a arătat convins că PDL va câştiga alegerile în toate cele şapte colegii.

Candidaţi PDL pentru alegeri

Practic este destul de greu ca PDL să mai aibă 3 deputaţi şi un senator, dar nu imposibil. Scorul politic de la alegerile locale ar indica doi deputaţi, plus un rest de voturi care nu ar mai permite încă un mandat de deputat. La Senat este apropae sigur mandatul lui Alexandru Pereş în colegiul nr. 2.

Alba Iulia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite