Patronul fabricii de uleiuri Hexol, condamnat la închisoare cu suspendare după ce a condus maşina beat şi a omorât o adolescentă de 16 ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Omul de afaceri Daniel Serghei Condratov, proprietarul companiei care produce uleiul Hexol în România, a fost condamnat definitiv la închisoare cu suspendare pentru infracţiunea de ucidere din culpă. Decizia definitivă a fost pronunţată în 27 februarie 2018, la Curtea de Apel Alba Iulia.

Bărbatul a provocat în august 2014 un accident mortal, victima acestuia fiind o adolescentă în vârstă de 16 ani din Pianu de Jos. Ancheta poliţiei a dezvăluit că şoferul se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, în urma analizelor de sânge rezultând o alcoolemie de 1,50 g/l alcool pur în sânge la prima probă, respectiv 1,40 g/l la a doua probă.

Pedeapsa finală aplicată acestuia este de 1 an şi 7 luni de închisoare cu suspendare, sub supraveghere, pe o perioadă de 3 ani. Pedeapsa este mai mică cu 9 luni faţă de decizia instanţei de fond, Judecătoria Alba Iulia. Curtea de Apel a decis, în schimb, să majoreze daunele civile ce vor fi acordate părinţilor victimei, la un total de 100.000 de euro. Părinţii au cerut daune morale de 2 milioane de euro. De asemenea, inculpatul mai trebuie să presteze muncă în folosul comunităţii pe o perioadă de 90 de zile şi să plătească cheltuieli de spitalizare de circa 57.000 de lei.

Cercetările au relevat faptul că, din cauza vitezei excesive, Condratov Daniel Serghei, care se afla la volan, a pierdut controlul maşinii şi a lovit-o cu partea dreaptă pe victima minoră care se afla în spatele unui grup de tineri şi care a fost aruncată într-un şanţ, unde a rămas în stare de inconştienţă. Din cauza leziunilor grave, victima a decedat în data de 14 octombrie 2014, în timp ce era internată la Spitalul Judeţean de Urgenţe Târgu Mureş. Bărbatul se deplasa dinspre terenul de golf de la Pianu, unde a participat la o competiţie, spre o pensiune din comuna Vinţu de Jos. Fata a decedat în urma unui şoc ”septico-toxic” apărut pe fondul rănilor foarte grave suferite. Inculpatul trimis în judecată a recunoscut faptele şi a solicitat să fie judecat în baza probelor administrate în faza de urmărire penală. Expertiza realizată la solicitarea instanţei a stabilit că şoferul băut avea în momentul impactului viteza de 56 de km pe oră. De asemenea, expertiza a mai stablit că şi minora ar avea un grad de culpă în producerea accidentului, ”cuantificat de instanţă la 15%, în vreme ce culpa incul­patului este apreciată de instanţă la 85%”. 

”Consumul de alcool l-a împiedicat pe inculpat să facă toate demersurile pentru evitarea accidentului, să frâneze sau să ocolească victima, de vreme ce era singurul vehicul ce se deplasa pe carosabil. Deşi exista iluminat public, la locul accidentului, datorită distanţei dintre stâlpii de iluminat, s-a format o zonă întunecată, cu iluminat slab, iar victima s-a deplasat pe partea carosabilă, la o distanţă estimată de expert de 0,5-1,3 m faţă de marginea din dreapta a părţii carosabile, pe sensul de drum Pianu – Vinţu de Jos”, se mai susţine în motivare. Judecătorul a reţinut că, deşi victima nu se putea deplasa decât pe carosabil, ”în lipsa trotuarelor amenajate şi a acostamentului care era prea îngust”, aceasta ar fi trebuit să circule cât mai aproape de marginea din partea stângă a drumului.

Condratov Daniel Serghei a mai avut în trecut probleme penale. În 2012 a fost arestat preventiv timp de mai multe luni, alături de mai multe persoane într-un dosar în care era cercetat pentru evaziune fiscală şi spălare de bani. Dosarul nu apare ca fiind trimis în judecată. Omul de afaceri a fost în trecut handbalist de performanţă. Afacerile acestuia sunt derulate la Oradea, unde a pornit, iniţial, cu producţia mărcii de votcă ”Kondratov” şi a fost dezvoltator imobiliar. În 2016, numele acestuia a fost vehiculat alături de alţi afacerişti controversaţi la o partidă de golf în Bulgaria, alături de fostul premier Victor Ponta.

Te-ar putea interesa şi:

Profesor de la o şcoală generală din Alba Iulia, suspectat de corupere sexuală a minorilor. Poliţia a deschis o anchetă

Cum îşi contacta informatorul un ofiţer din securitatea comunistă. Înscrisul codificat notat între paginile unui ziar

Alba Iulia, în top 100 oraşe la nivel mondial şi singurul din România în ceea ce priveşte utilizarea energiei din surse regenerabile

Alba IuliaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite