Profesor de la o şcoală generală din Alba Iulia, suspectat de corupere sexuală a minorilor. Poliţia a deschis o anchetă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un profesor de la Şcoala Gimnazială „Vasile Goldiş” din Alba Iulia este cercetat de poliţişti după ce a fost acuzat de unii părinţi ai elevilor că ar fi avut un comportament necorespunzător faţă de fetele din unitatea de învăţământ. Profestorul esre acuzat de corupere sexuală de minori.

Poliţia s-a sesizat din oficiu, după ce în spaţiul public au apărut informaţii privind cazul profesorului. Sunt audiate mai multe persoane, ancheta fiind în derulare. 

În vizor se află un profesor acuzat de părinţi că ar fi avut un comportament inadecvat faţă de eleve, mai exact că acesta le-ar fi atins în mod indecent şi ar fi deschs discuţii cu tentă sexuală. Mai mult se pare că respectivul dascăl ar fi realizat şi un film cu una dintre fete, explicându-i că ar urma să facă un material educativ. Părinţii nu au sesizat poliţia, însă au reclamat cazul conducerii şcolii.

IŞJ Alba a luat cunoştinţă despre aspectele sesizate de conducerea unităţii de învăţământ şi a constituit o comisie la nivelul inspectoratului, care să supravegheze desfăşurarea procedurilor legale în acest caz.

„Referitor la situaţia neplăcută ivită la Şcoala Gimnazială Vasile Goldiş, precizăm că IŞJ Alba a luat cunoştinţă de aspectele sesizate de conducerea unităţii de învăţământ şi drept urmare a constituit o comisie la nivel de inspectorat care să supravegheze desfăşurarea procedurilor legale în speţa de faţă. Totodată s-a solicitat implicarea organelor de cercetare penală şi a DGASPC Alba.

Conducerea ISJ Alba condamnă categoric posibilitatea comiterii unor astfel de fapte, iar în cazul în care se va stabili vinovăţia vreunui cadru didactic se va respecta legea, care va duce până la desfacerea contractului de muncă, pe lângă răspunderea penală a vinovatului”, a transmis Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba.

Alba IuliaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite