Ocna Mureș revine în circuitul turistic cu noul său complex balnear. Se fac primele angajări

0
Publicat:

Deschiderea noului complex balnear din orașul Ocna Mureș (Alba) a intrat în ultima etapă. Societatea care va administra baza de agrement scoate la concurs primele 16 locuri de muncă.

Noua bază de tratament și agrement de la Ocna Mureș FOTO Adevărul
Noua bază de tratament și agrement de la Ocna Mureș FOTO Adevărul

Noul complex balnear a fost construit din fonduri publice a costat 8 milioane de euro și ar urma să devină principalul angajator din orașul din județul Alba.

Primul concurs se organizează în 22 martie 2023. Se caută patru muncitori calificați (instalatori și electricieni), șase muncitori calificați pentru curățenie și întreținere, respectiv șase recepționeri sau casieri.

Complexul balnear construit la Ocna Mureș va avea, în total, 70 de angajați. La Ocna Mureș, în prezent, principalii angajatori sunt instituțiile publice (un liceu, o școală gimnazială, un colegiu tehnic și primăria). Mai există două supermarket-uri, care au împreună câteva zeci de angajați.

Localitate monoindustrială cu tradiție balneară

Orașul cu o populație de 12.000 de locuitori era în trecut o localitatea monoindustrială, cu un combinat de produse clorosodice unde lucrau mii de oameni.

Bazinul interior al complexului FOTO Adevărul
Bazinul interior al complexului FOTO Adevărul

Baza de tratament are o suprafață totală de 6.400 de metri pătrați și cuprinde facilități precum: bazine interioare și exterioare cu apă sărată și dulce, zonă de fitness, restaurant, sală de tratament cu nămol, spații pentru proceduri de fizioterapie, recuperare medicală cu un vârf de până la 700 de proceduri pe zi, vara.

Complexul beneficiază de mai multe cabinete medicale și de vestiare pentru medici și asistente. La bazinul mic de saramură, salinitatea va fi aproape de saturație și o temperatură mai mare, iar pentru cei care vor veni la tratament există și cameră cu băi galvanice, împachetări cu parafină și cu nămol.

Atracția principală sunt cele două bazine mari, unul cu apă dulce, unul cu apă sărată și o temperatură a apei între 28 și 30 de grade. Bazinele sunt impresionante, cel cu apă dulce având o suprafață de 25 pe 25 de metri, iar cel cu apă sărată - de 15 pe 25 de metri.

Bolile pe care oamenii și le vor putea trata la complexu lbalnear din Ocna Mureș sunt afecțiunile reumatismale degenerative, articulare și inflamatorii, afecțiuni neurologice periferice, afecțiuni ginecologice, afecțiuni posttraumatice și multe altele.

Orașul are o tradiție balneară de peste 100 de ani, vechea clădire a „băilor” fiind demolată. Ultimii turiști au beneficiat de tratament în anii '90.

Alba IuliaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite