O poveste din Întregalde, una dintre cele mai sărace comune din România, ajunge la Cannes VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine din timpul filmărilor la producţia Întregalde
Imagine din timpul filmărilor la producţia Întregalde

Filmul „Întregalde” al regizorului Radu Muntean reprezintă România la Cannes 2021. Pelicula concurează în secţiunea paralelă „Quinzaine des Réalisateurs”.

Marţi, 8 iunie, „La Quinzaine des Réalisateurs”, una dintre principalele secţiuni paralle ale Festivalului de la Cannes şi-a anunţat selecţia. România are doi reprezentanţi.

Astfel, Întregalde – cel mai nou lungmetraj regizat de Radu Muntean (Alice T., Hârtia va fi albastră, Marţi, după Crăciun) – va avea premiera mondială în această secţiune paralelă a Festivalului Internaţional de Film de la Cannes, potrivit rfi.ro.

Filmul urmăreşte trei prieteni aflaţi într-o excursie umanitară, iarna, cu un jeep, pe drumurile de munte neasfaltate ale satului Întregalde, judeţul Alba, unde întâlnesc un bătrân singur pe care încearcă să-l ajute să ajungă la gaterul unde pretinde că lucrează.

Când maşina lor rămâne blocată într-un şanţ în pădure, gaterul se dovedeşte abandonat, iar ei sunt nevoiţi să petreacă noaptea împreună cu bătrânul senil, lucru care îi face să-şi reconsidere ideile despre empatie şi generozitate.

Comuna Întregalde este una dintre cele mai sărace din România. Are 560 de locuitori risipiţi în câteva cătune din Munţii Trascău, în sudul Apuseniloir.

România mai concurează cu filmul de scurtmetraj When Night meets Dawn, în regia Andreei Cristina Borţun. Secţiunea competiţională va avea loc între 7 şi 17 iulie 2021. „Întregalde” este al 7-lea lungmetraj al lui Radu Muntean. Pelicula evocă aventurile a trei membri ai unui ONG care pleacă în munţii Apuseni ca să-i ajute pe locuitorii unui sat izolat numit Întregalde. Intr-un recent interviu, regizorul spunea că a vrut „să facă un film despre limitele generozităţii şi locul acesteia în proiectul personal al fiecăruia dintre noi”.

Scenariul a fost scris de Răzvan Rădulescu, Alex Baciu şi Radu Muntean. Rolurile principale sunt interpretate de Maria Popistaşu, Ilona Brezoianu, Alex Bogdan şi actorul ne-profesionist Luca Sabin. Filmările au fost realizate în judeţul Alba în noiembrie-decembrie 2020, adică în plină pandemie de Covid, iar pelicula este produsă de Multimedia Est.

Radu Muntean nu este un necunsocut pe Croazetă. Realizatorul a mai fost selecţionat la Cannes de două ori, de fiecare dată în principala secţiune paralelă Un Certain Regard. Odată în 2010 cu „Marţi, după Crăciun” şi în 2015 cu „Un etaj mai jos”.

Vă mai recomandăm să citiţi:

Ultimele acuzaţii între Gabriel Resources şi România în procesul pentru Roşia Montană. Rolul jucat de Boc şi Ponta

A blocat maşina soţiei în trafic crezând că are o aventură amoroasă. Presupusul amant, ameninţat cu moartea

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite