O bătaie între doi fraţi, încheiată tragic în Alba. Agresorul, condamnat la 4 ani de închisoare pentru lovituri cauzatoare de moarte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat în vârstă de 63 de ani din satul Lupu, comuna Cergău, a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu executare pentru lovituri cauzatoare de moarte. Isăilă Vasilie şi-a înjungiat fratele de două ori în mână, iar rănile i-au provocat acestuia moartea.

Nenorocirea a avut loc în februarie 2016. Cei doi fraţi care locuiau în aceeaşi curte s-au apucat de băut iar din vorbă în vorbă au început să se certe. La un moment dat, unul dintre barbaţi a scos un briceag cu care şi-a lovit, de două ori, fratele de 55 de ani în mâna stângă. Victima s-a dus să se culce, fără să-şi dea seamă de gravitatea situaţiei. A adormit, iar în somn, din cauza pierderilor mari de sânge, a decedat. Agresorul a fost reţinut de Parchet, iar, ulterior, a fost arestat preventiv timp de o lună de zile.

Inculpatul este judecat, în prezent, sub control judiciar. Bărbatul a fost trimis în judecată în urmă cu aproximativ un an pentru comiterea infracţiunii de omor, pedeapsă pentru care risca cel puţin 10 ani de închisoare. Tribunalul Alba a schimbat încadrarea juridică a faptei în lovituri cauzatoare de moarte. Deşi Codul Penal prevede o pedeapsă minimă de 6 ani, care se majorează cu o pătrime dacă victima este un membru al familiei, Isăilă Vasile a fost condamnat, în final, la 4 ani după gratii. Inculpatul a recunoscut fapta şi nu este recidivist. Bărbatul mai trebuie să plătească statului 3.380 lei cheltuieli judiciare. 

”Confiscă de la inculpat un cuţit tip briceag cu plăsele din plastic de culoare portocalie cu maro, dimensiune totală 20 cm, lamă ruptă 3,5 cm şi mânerul de 11 cm, folosit la săvârşirea infracţiunii. Restituie aparţinătorilor victimei următoarele obiecte: - unghieră, un toc pentru cuţit din piele de culoare maro, cuţit tip briceag de dimensiune de 20 cm din care 9 cm lamă şi 11 cm mânerul din plastic de culoare alb cu inserţii maro, fluier din plastic de culoare verde. Restituie inculpatului Isăilă Vasile un cuţit cu plăsele din plastic de culoare neagră cu motive florale având dimensiunea totală de 25 cm din care lama din metal 14 cm, respectiv mânerul 11 cm. Dispune prelevarea de probe biologice de la inculpat în vederea introducerii în SNDGJ şi dispune comunicarea hotărârii în acest sens la IGPR şi încunoştinţarea inculpatului despre necesitatea prelevării de probe biologice”, se susţine în dispozitivul deciziei de la Tribunalul Alba, din 20 iunie 2017. Decizia poate fi contestată la Curtea de Apel Alba Iulia.

Citiţi şi:

 

Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia cercetează cazul preotului Pomohaci, acuzat că a încercat să corupă sexual un minor

 

AUDIO Preot celebru în Ardeal, acuzat că ar fi încercat să corupă sexual un tânăr. „Facem sex, te plătesc pentru sex“

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite