Noaptea Muzeelor cu personaje istorice şi concerte la Alba Iulia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia organizează sâmbătă, 17 mai 2014, a V-a ediţie a evenimentului „Noaptea Muzeelor. Noaptea în care istoria prinde viaţă”. Muzeul din Alba Iulia este unul dintre cele peste 100 de muzee din România care participă la eveniment. În acest an, în „Noaptea Muzeelor” va fi deschisă şi Sala Unirii. Intrarea este liberă.

La Alba Iulia, Noaptea Muzeelor a reuşit să atragă an de an un public tot mai numeros, anul trecut nu mai puţin de 7.000 persoane au trecut pragul muzeului. De remarcat conceptul special pe care muzeul albaiulian l-a dat evenimentului, Noaptea în care istoria prinde viaţă, tocmai în ideea de a pune în valoare atât patrimoniul expoziţional de care dispune, dar şi impresionanta istorie a judeţului Alba şi a oraşului Alba Iulia.

Timp de câteva ore vizitatorii au ocazia să facă o adevărată călătorie în timp, în care să parcurgă importante pagini din istoria acestor meleaguri. Asta deoarece de acum celebrele Personaje Istorice, întruchipate de angajaţii muzeului şi voluntari vor da viaţă expoziţiei de bază a muzeului. Astfel, personalităţi din istoria românilor, precum Mihai Viteazul, Horea, Avram Iancu, regii României Mari, Ferdinand şi Maria sau primul primar român al oraşului Alba Iulia, Camil Velican vor putea fi întâlnite de cei prezenţi. De asemenea, Legiunea a XIII-a Gemina de la Apulum şi Lupii Apoulonului, două proiecte de mare succes ale Muzeului Naţional al Unirii, vor însufleţi şi ele atmosfera.

Evenimentul este organizat de Consiliul Judeţean Alba, Primăria Municipiului Alba Iulia şi Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia.

Programul:

Ora 18.15 – Concert JAZZAPELLA

Ora 19.00 – Prezentare Garda Romană şi Lupii Apoulonului

Ora 19.15 – Parada Personajelor Istorice

Ora 19.30 – Istoria prinde viaţă în muzeu cu peste 20 de personaje istorice

Ora 24.00 – Concert GROOVY BODIES

Societatea de Transport Public (STP) Alba Iulia vine în sprijinul celor care doresc să viziteze Muzeul Naţional al Unirii din Alba Iulia cu prilejul ”Nopţii Muzeelor” prin introducerea, între orele 20.30 – 1.00, a unor curse dus – întors din mai multe zone ale oraşului spre Hotel Cetate. Costul unui bilet este de 2 lei la dus, iar la întoarcere cursa este gratuită pentru toţi vizitatorii muzeului, cu condiţia ca aceştia să poată arăta biletul de intrare gratuită la muzeu.

Odiseea capilor Răscoalei de la 1784-1785 la curtea imperială din Viena

FOTO Proiect de 10 milioane de euro pentru reabilitarea zonei centrale a oraşului Aiud

Alba IuliaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite