„Noaptea lungă a industriei“ la Sebeş şi Cugir: peste 4.000 de persoane au vizitat fabricile Daimler din Alba

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mii de persoane au vizitat fabricile Daimler din Cugir şi Sebeş
Mii de persoane au vizitat fabricile Daimler din Cugir şi Sebeş

Peste 4000 de persoane au vizitat joi, 11 mai, companiile Star Transmission şi Star Assembly, în cadrul evenimentului „Noaptea Lungă a Industriei”, desfăşurat la Sebeş şi Cugir. Participanţii au putut să descopere universul Daimler pe parcursul a 6 ore pline de activităţi interactive: tururi ghidate, workshop-uri, sesiuni de recrutare, proiecte sociale şi alte surprize.

La evenimentul de anul acesta, ajuns la cea de-a treia ediţie, peste 2600 de adulţi şi aproximativ 1500 de copii au trecut pragul celor două subsidiare Daimler din România, susţin organizatorii. 

Începând cu ora 17.00, Star Transmission şi Star Assembly i-a aşteptat, atât la Sebeş cât şi la Cugir, pe toţi cei care au dorit să afle mai multe detalii despre o posibilă carieră la STC & STA sau să descopere activităţile din spatele celor mai noi proiecte inaugurate:

La Cugir – unitatea de producţie a roţilor planetare pentru cutia de viteze în 9 trepte (2016), dar şi cea a conductelor de înaltă presiune pentru motoarele pe benzină Mercedes Benz (2017)

La Sebeş – unitatea de asamblare a cutiilor de viteze în 9 trepte, 9G-Tronic (2016).

vizita daimler sebes

Intrarea a fost liberă şi au fost asigurate rute de transport tur-retur din Alba Iulia, Deva, Hunedoara şi Sibiu. Peste 600 de oameni au trecut joi, 11 mai, pragul Star Transmission Cugir. Grupurile de vizitatori (câte 20 de persoane) au fost conduse de reprezentanţii companiei, inclusiv în halele de producţie, unde au primit informaţii cu privire la procesul de fabricaţie.

vizita daimler sebes

Manifestarea s-a remarcat şi prin modul excelent de organizare, dar şi prin interesul vizitatorilor. După vizitarea locaţiilor de producţie, oaspeţii au fost invitaţi la cantina societăţii unde li s-au pus la dispoziţie broşuri cu un istoric al societăţii şi locurile de muncă disponibile în cadrul societăţii, cv-urile completate fiind depuse într-o urnă special amenajată.

vizita daimler sebes

În luna martie, Star Transmission, filială a grupului Daimler, a inaugurat, la Cugir, o nouă unitate de producţie. Finalizarea acestei noi facilităţi – o investiţie de 36 de milioane de euro şi având o suprafaţă de 11.000 mp – a creat oportunităţi de muncă pentru 200 de angajaţi, au transmis reprezentanţii companiei. Prin cele două filiale din România, grupul Daimler derulează, în cadrul unei strategii de termen lung, programe de dezvoltare a comunităţii locale, cu accent pe domeniile educaţie, cultură şi sănătate, susţinând financiar spre exemplu, lucrările de modernizare a unei grădiniţe din Cugir.

vizita daimler sebes

Star Transmission, o unitate de producţie strategică pentru Grupul Daimler, a luat naştere în 2001, ca rezultat al unui joint-venture româno-german, capitalizând experienţa locală de două secole în prelucrarea metalelor şi expertiza concernului german, unul din liderii pieţei mondiale de maşini premium şi vehicule comerciale. În 2013, Daimler devine acţionar unic al Star Transmission Cugir şi deschide o bază de montaj, Star Assembly Sebeş, consolidându-şi poziţia şi devenind astfel una din cele mai importante investiţii străine în România. (Sursa foto: Facebook/ Noaptea lungă a industriei)

vizita daimler sebes

Citiţi şi:

 

Cifrele investiţiei Daimler Mercedes de 300 de milioane de euro. Germanii vor continua să dezvolte producţia la Sebeş

 

Daimler construieşte o nouă fabrică la Sebeş unde se vor recondiţiona cutii de viteză pentru autoturisme Mercedes

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite