Mobilizare fără precedent pe lotul 1 al Autostrăzii Sebeş-Turda. Trei firme cu zeci de utilaje toarnă asfalt la „foc automat“ VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
”Aglomeraţie” de utilaje pentru asfaltare pe lotul 1 al şantierului din A10
”Aglomeraţie” de utilaje pentru asfaltare pe lotul 1 al şantierului din A10

Pe lotul 1 al Autostrăzii A10, Sebeş - Turda, antreprenorul Pizzarotti forţează fianlizarea lucrărilor în 2020, aşa cum s-a promis de mai multe ori în ultima perioadă, inclusiv de la vârful Ministerului Transportutilor.

Pentru a realiza cât mai repede asfaltarea lotului, au fost sub-contractate nu mai puţin de trei firme: Europexpress, Elis Pavaje şi austriecii de la Strabag. Miercuri, 11 noiembrie, toate cele trei firme, cu zeci de utilaje,  au turnat asflat pe lotul 1 al Autostrăzii Sebeş – Turda.

Lucrările continuă până la finalizarea procesului de asfaltare a celor 17 kilometri. Există o presiune mare asupra firmei Pizzarotti pentru a se putea da în circulaţie o parte din lotul 1 al Autostrazii A10 Sebes – Turda, în acest an. 

Dacă iniţial s-ar fi dorit o deschidere a traficului până la Alba Iulia Nord, doar pe un sens, acum se urmăreşte deschiderea traficului de la Sebeş până la nodul rutier Alba Iulia Sud pe ambele sensuri.

Teoretic, dacă vremea ar rămâne în continuare bună, antreprenorul ar putea finaliza partea carosabilă pe această porţiune Şi reprezentanţii CNAIR susţin că fără o mobilizare exemplară a antreprenorului, porţiunea de autostradă nu va putea fi deschisă traficului. 

Antreprenorul este monitorizat constant în şantier de către echipe mixte CNAIR SA şi DRDP Cluj.

Într-un document privind stadiul proiectării şi execuţiei lucrărilor la autostrăzile din România, pentru lotul 1 al autostrăzii A10 Sebeş-Turda, termenul estimat pentru deschiderea circulaţiei a fost modificat, noua limită fiind data de 30 decembrie 2020. Pe lotul 1, stadiul fizic al lucrărilor este de circa 97%. Lotul 2, între Alba Iulia şi Aiud, va fi gata abia în a doua jumătate a anului 2021. Loturile 3 şi 4 au fost date în circulaţie în 2018.

Vă mai recomandăm şi:

 

BRD Aiud, înşelată cu peste 250.000 de lei. Schema frauduloasă cu credite de nevoi personale

 

A falsificat semnătura primarului şi a prejudiciat instituţia cu peste 140.000 de lei. Sentinţa în justiţie pentru uzurparea funcţiei

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite