Ministrul Transporturilor, în vizită pe şantierele de cale ferată din Alba. Lotul Coşlariu - Vinţu de Jos, finalizat în 2019

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministrul Transporturilor a vizitat şi gara Alba Iulia. Foto: ziarulunirea.ro
Ministrul Transporturilor a vizitat şi gara Alba Iulia. Foto: ziarulunirea.ro

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a declarat, joi, la Alba Iulia că a primit promisiuni de la constructorii lotului de cale ferată dintre Coşlariu şi Vinţu de Jos că lucrările vor fi finalizate până la sfârşitul acestui an.

Ministrul Cuc s-a aflat în judeţul Alba pentru a verifica stadiul de realizare al obiectivelor de investiţii din infrastructura feroviară, situate pe şantierele deschise pe Coridorul IV paneuropean Coşlariu – Vinţu de Jos.

”Am vizitat gara de la Coşlariu, am vizitat gara de la Alba Iulia, am mers pe tronsonul de cale ferată unde se lucrează, constructorii ne-au prezentat stadiul lucrărilor care sunt undeva la 89% pe întreg tronsonul. Din punct de vedere administrativ le-am spus că vor avea tot sprijinul meu. I-am rugat, de de o parte să fie mobilizaţi, iar pe de altă parte să ia în serios şi subcontractorii. (…) În zona aceasta antreprenorul şi-a asumat, până la sfârşitul anului, că închide acest lot şi va fi finalizat, astfel încât să putem circula cu 160 de km/h pentru călătoriile de persoane şi cu 120 km/h pentru transportul de marfă”, a declarat ministrul.

La rândul său, reprezentantului CNCF CFR SA a declarat că termenul de construcţie al acestui lot era anul 2015, dar lucrările au întârziat din cauza unor probleme la podul peste Mureş, aflat într-o zonă inundabilă. ”I-am transmis antreprenorului că îl asigur de tot sprijinul meu administrativ, dar i-am şi atras atenţia să se mobilizeze, să ia în serios subcontractorii săi, să-i plătească la timp şi să execute lucrări de calitate. În caz contrar, compania nu va ezita să ia măsuri. Vreau să am o relaţie contractuală cu un partener onest, care să îşi execute obligaţiile contractuale şi nu să urmărească obţinerea de claim-uri. Să mai renunţăm la politica asta a claim-urilor că, nici nu ne apucăm bine de construit şi facem două-trei clame-uri, ca să mai luăm nişte bani de la statul român. Nu mai merge. Ori lucrăm cum trebuie, ori dacă venim să facem claim-uri în România, atunci şi noi vom lua măsurile care se impun. Drastice. Antreprenorii or să se plictisească de prezenţa mea, dar asta-i viaţa. Acum trebuie să terminăm loturile de autostrăzi şi tronsoanele de cale ferată pe care le avem în execuţie”, a declarat Răzvan Cuc. Acesta a afirmat că, dacă sunt antreprenori cărora li se pare că glumeşte, vor vedea reversul medaliei.

ministru cuc alba

”A trebuit să schimbăm proiectul şi să adoptăm nişte soluţii pentru a face o cale ferată fezabilă şi să nu ne trezim că se surpă după ce o deschidem. Am găsit soluţia, acum suntem într-o fază destul de avansată de execuţie, am ieşit cu lucrările la suprafaţă, deci anul acesta vom finaliza tronsonul şi vom circula între Simeria şi Sighişoara cu 160 de km/h”, a declarat reprezentantul CNCF CFR SA. Totodată, reprezentanţii constructorului l-au asigurat pe ministru că staţia CFR Coşlariu va fi finalizată şi predată până la mijlocul lunii mai.

”Suntem avansaţi în staţia Coşlariu. La mijlocul lunii mai va fi predată, noi încercăm să terminăm chiar mai repede, dar avem dificultăţi financiare”, a declarat reprezentantul firmei Pizzarotti, care a explicat că firma are nevoie de plata lunară a banilor pentru a putea desfăşura în cele mai bune condiţii lucrările.

Citiţi şi:

 

FOTO Povestea tinerilor români care vor să construiască un orfelinat în Tanzania: „Am găsit o mână de copii fără speranţă“

 

Scrisoarea unui deţinut îndrăgostit de psihologul închisorii: „O să plăteşti scump, frumoasă cu chip de zână!“

 

Regulile nescrise ale muntelui transmise de generaţii. Care trebuie să fie „unitatea de măsură“ a unui grup de turişti

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite