Ministrul Transporturilor îl trimite pe şeful CNAIR pe şantierul A10 ca să ancheteze incidentul soldat cu prăbuşirea a două grinzi de beton

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Grinzile prăbuşite la supratraversarea DN 14B
Grinzile prăbuşite la supratraversarea DN 14B

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a decis constituirea unei comisii de anchetă pentru cercetarea incidentului ce a avut loc miercuri pe lotul doi al Autostrăzii Sebeş - Turda, unde, la supratraversarea DN 14B, s-au prăbuşit două grinzi de zeci de tone.

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, l-a convocat, ieri, pe directorul general al CNAIR, Narcis Neaga şi i-a solicitat constituirea, în regim de urgenţă, a unei comisii care se va deplasa la faţa locului, să cerceteze împrejurările în care a avut loc incidentul din data de 29 mai 2019, de pe şantierul autostrăzii Sebeş-Turda, de la supratraversarea DN 14B, în zona oraşului Teiuş. 

Este vorba despre căderea a două grinzi, incident soldat cu rănirea unei persoane, muncitor pe şantier. Incidentul a fost înregistrat ca accident de muncă iar o echipă de la ITM Alba s-a deplasat la faţa locului pentru a stabili împrejurările în care s-a produs. Macaraua mai avea 30 de tone în cârlig în momentul în care grinda s-a răsturnat, angrenând şi cele 2 grinzi care erau deja montate. Grinzile s-au prăbuşit la peste o oră după ce au fost puse pe pile. Zona se află pe lotul 2 al Autostrăzii Sebeş - Turda, construit de către firma greacă AKTOR.

grinzi autostrada alba

 ”La data de 29 mai 2019, în jurul orei 13.45, poliţiştii din Teiuş au fost sesizaţi, prin 112, în legătură cu faptul că, la şantierul autostrăzii, în zona pasajului ce se construieşte peste DN 14B, s-a produs un accident în urma căruia o persoană a suferit leziuni. Din primele cercetări efectuat de poliţişti împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului Teritorial de Munca Alba a rezultat că un muncitor, în vârstă de 28 de ani, angajat al unei societăţi comerciale care execută lucrări pe şantierul autostrăzii, în timp ce executa lucrări pentru montarea unei grinzi de beton, s-a dezechilibrat şi a căzut de la o înălţime de 5,5 metri. În urma accidentului, bărbatul a suferit leziuni uşoare şi a fost transportat la spital unde a primit îngriji medicale”, a precizat IPJ Alba.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite