Medic legist „abonat” la infracţiuni rutiere. Pedeapsa primită după ce i-a sfidat pe poliţişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Medicul din Alba Iulia i-a sfidat de fiecare dată pe poliţiştii rutieri. Foto: captură video
Medicul din Alba Iulia i-a sfidat de fiecare dată pe poliţiştii rutieri. Foto: captură video

Un medic legist, fost angajat al Spitalului Judeţean Alba, a primit închisoare cu suspendare pentru două infracţiuni rutiere: conducere fără permis şi refuz sau sustragere de la prelevarea de probe biologice.

Daniel D. a fost condamnat joi, 23 iunie, la pedeapsa rezultantă de doi ani de închisoare, su suspendarea executării pe un termen de trei ani. 

Pe parcursul termenului de supraveghere, acesta este obligat să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile, în cadrul Primăriei Municipiul Alba Iulia sau în cadrul Muzeului Naţional al Unirii.

Potrivit Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, în data de 17 iunie 2021, medicul Daniel D. a condus un autoturism pe o stradă din Alba Iulia, fiind înregistrat de aparatul radar montat pe autospeciala MAI.

„Inculpatul a fost oprit pentru control de către organele de poliţie, iar la solicitarea organelor de poliţie a refuzat iniţial să prezinte documentele de identitate, motiv pentru care s-a procedat la verificarea sa în baza de date a Poliţiei Române. Având în vedere că inculpatul emana halenă alcoolică, organele de cercetare penală i-au solicitat în mod expres, repetat, în prezenţa unui martor, iar ulterior şi a avocatului său ales, să se supună testării cu aparatul etilotest marca Drager şi să îi însoţească la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia în vederea recoltării mostrelor biologice necesare pentru stabilirea nivelului de îmbibaţie alcoolică din sânge. Inculpatul a refuzat expres să se supună testărilor necesare, deşi i s-a adus la cunoştinţă, inclusiv în prezenţa avocatului său ales, că această conduită întruneşte elementele constitutive ale infracţiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”, a transmis IPJ Alba, la momentul respectiv. 

Bărbatul a mai fost implicat într-un incident similar în 25 august 2021, când s-a urcat la volan şi a fost implicat într-un accident uşor, deşi avea suspendat dreptul de a conduce autovehicule. Acesta a fost reţinut şi apoi arestat la domiciliu până în 10 octombrie 2021. În urma scandalului public, medicul a demisionat de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia. 

În octombrie 2018 a fost condamnat la un an şi trei luni de închisoare cu amânarea aplicării pedepsei pe un termen de doi ani tot pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.

Vă mai recomandăm:

Dezastrul provocat după izolarea unui bloc cu bitum incandescent. Meseriaşul a fost condamnat şi va plăti daune uriaşe

 

Traseu turistic spectaculos în Trascău: minele medievale de fier de la Rimetea, satul unic în România FOTO    

Alba IuliaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite