Medic despre cazul femeii de 39 de ani care a murit de COVID-19 fără să sufere de vreo altă boală: „Practic, plămânii nu mai existau, nu mai avea cu ce să respire“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Femeia a decedat după doar o zi de la internarea în spital
Femeia a decedat după doar o zi de la internarea în spital

Cazul femeii în vârstă de 39 de ani, care a decedat luni, 22 iunie, de COVID-19, fără să aibă nicio altă boală asociată, este dezbătut intens în comunitatea din Alba Iulia.

Medicii care au tratat-o sunt şocaţi de efectele pe care boala le-a avut asupra plâmânilor femeii. Practic, virusul i-a distrus ambii plămâni, victima fiind în imposibilitatea de a mai putea respira.

"Pacienta de 39 de ani s-a prezentat la spital duminică cu febră, stare generală alterată, dispnee, tuşe şi saturaţii mici de oxigen. Având în vedere starea s-a făcut un computer tomograf, unde s-au constatat modificări patologice la nivelul ambilor plămâni, o pneumonie extinsă bilaterală. Având în vedere starea i s-a recoltat testul COVID-19 şi a fost internată la izolare, le terapie intensiva. Testul s-a confirmat a fi pozitiv, iar în jurul orei 16.00, pacienta a intrat în stop cardiorespirator. A fost resuscitată, intubata şi ventilată mecanic, însă a două zi a intrat iar în stop cardiorespirator care nu s-a mai putut resuscita şi a fost declarat decesul pacienţei. 

  

Plămânii în loc să fie negri, cum apăr pe radiografie, erau albi, adică erau afectaţi aproape în întregime de această boală, o pneumonie extinsă bilaterală, practic plămânii nu mai existau, nu mai avea cu ce să respire. Cei de acasă ar trebui să înţeleagă că pandemia nu s-a terminat, că virusul este transmis în continuare şi ar trebui să-şi ia măsuri de precauţie că să evite această contaminare", a declarat directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia, medicul Dan Crainic. 

  

Femeia nu avea nicio altă boală asociată, dar s-a simţit rău cu trei zile înainte de a fi adusă la spital. "A fost adusă în dimineaţă zilei de duminică, 21 iunie, la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Judeţean de Urgenţă Albă Iulia, cu simptome specifice de COVID-19 (febră 38,1 grade C, dispnee, tuse seacă, paloarea tegumentelor cu debut de trei zile). 

  

De la Unitatea de Primiri Urgente a fost transferată în compartimentul Anestezie şi Terapie Intensivă din cadrul izolatorului SJU Albă Iulia, singură într-un salon, cu diagnostic bronhopneumonie bilaterală covid, insuficienţă respiratorie acută, şoc septic, MSOF. Starea pacientei s-a depreciat brusc, prezentând un stop cardio-respirator şi necesitând resuscitare cardio-respiratorie, intubaţie, ventilaţie mecanică şi suport inotrop. 

  

Pacienta a fost confirmată duminică după-amiază cu COVID-19, boală cauzată de infectarea cu noul coronavirus SARS-CoV-2, în urmă analizelor efectuate în cadrul laboratorului SJU Albă Iulia. Femeia a decedat în cursul zilei de luni, în ciuda eforturilor depuse de medici pentru a-i salva viaţa", au transmis reprezentanţii unităţii medicale. 

În Alba sunt 24 de decese asociate cu infecţia COVID-19. Cazul femeii în vârstă de 39 de ani este singurul în care nu a existat o altă boală asociată. De asemenea, este cel mai tânăr pacient care a decedat de coronavirus în Alba.

Citiţi şi: 

VIDEO Tânărul din Alba care a filmat doi poliţişti ce nu purtau mască, cercetat pentru incitare la ură. Gestul obscen făcut într-un live pe Facebook

FOTO Peste 150 de artefacte dacice, furate de braconieri arheologici, au fost recuperate de Poliţia Alba. Cât valorează tezaurul

FOTO VIDEO Bilanţ negru după o zi de ploi şi viituri în Alba: persoane sinistrate, locuinţe izolate, drumuri distruse şi zeci de maşini avariate

Alba IuliaPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite