Maria din Sebeş, femeia cu trei joburi care ajută familiile copiilor cu cancer ce se tratează la Viena. Cum l-a convins pe patronul austriac să susţină MagicHOME

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Maria Ileşiu este unul dintre micii ”eroi” ai vremurilor noastre. Povestea femeii din Sebeş, din ultimii trei ani, se identifică cu MagicHOME Viena, locul unde sunt ajutaţi părinţii copiilor bolnavi care ajung să se trateze în capitala Austriei.

Povestea Mariei Ilieşiu din Sebeş o spune chiar fostul ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu, pe pagina sa de socializare. Maria a plecat din din România în urmă cu 17 ani. A stat o mare parte din timp în Spania şi apoi, în urmă cu 5 ani s-a mutat în Viena, unde locuieşte majoritatea familiei, adică 5 dintre cei 7 fraţi ai săi. Tot aici şi-a găsit şi chemarea: să ajute bolnavii să treacă mai uşor prin momentele de suferinţă şi aşa a ajuns să se ocupe de MagicHOME, apartamentul în care sunt găzduite gratuit familiile din România, care ajung la Viena cu copii bolnavi de cancer, la tratament.

Maria a fost în Spania 17 ani. La Viena a ajuns de 5 ani. Aici a venit la familie… cinci dintre fraţii ei sunt la Viena. Şi încă unul în Tirol. În 2015, în urma unei postări de pe Facebook care anunţa ziua lui Marinuş, fiul lui Dolofan Mirel, a mers pentru prima dată la spital, cu un mic dar. Mi-a spus că s-a creat o conexiune «care nu poate fi exprimată în cuvinte». De atunci, deşi avea trei joburi, Maria a mers în fiecare zi să le dea o mână de ajutor. Mai întâi la spital şi apoi la MagicHOME, fostul meu apartament din Viena transformat în refugiu pentru familiile care vin cu copiii la tratament la Viena. Maria a fost omul de aici care i-a ajutat cel mai mult în lupta lor.

Maria are de atunci grijă de MagicHOME Viena, primind familii din România care trebuie să vină la tratament. În 2018, 49 de săptămâni a fost ocupat apartamentul de aici. 49 din 52 de săptămâni, cât are anul. Şi de mai multe ori a trebuit să spunem că din păcate apartamentul este deja ocupat. Maria lucrează acum la o pensiune în centrul Vienei. Şeful Mariei este un tirolez de vreo 37 de ani. Maria s-a ferit la început să povestească la serviciu ce face în timpul liber. Când i-a povestit însă şefului ei despre MagicHOME, despre Mirel şi Marinuş, el i-a spus că poate pleca cu o oră mai devreme de fiecare dată când are nevoie să meargă la ei.

La petrecerea de Crăciun de anul ăsta, şeful Mariei a tras-o deoparte şi i-a spus aşa: «Uite, m-am tot gândit cum pot să ajut. Din 2019, dacă MagicHOME e ocupat, vă pun şi eu un apartament la dispoziţie». Magic is something you make! #MagicHOME”, a scris Vlad Voiculescu pe pagina sa de socializare.

vlad maria magichome

Postarea fostului minstru a provocat multe reacţii emoţionante:

”Mi se face pielea de găină şi mi se umplu ochii de lacrimi de bucurie când citesc astfel de lucruri, cum am mai spus de atâtea ori, ÎMPREUNĂ este magic, mulţumim Maria, mulţumim şefului care deşi nu este roman, s-a decis sa ajute romanii şi mulţumim ţie Vlad, fara tine nimic din toate astea nu ar fi existat. Ai stiut cum sa învârţi rotiţa pentru ca mecanismul ăsta să pornească şi să fie din ce în ce mai puternic”.

Aceste poveşti mă fac mândru că sunt român, mă fac mândru că sunt conaţional cu Maria, cu Vlad. Dumnezeu să va răsplătească! 

  

Mă bucur din toată inima că încă sunt destui oameni cu suflet şi solidari cu persoane care la un moment dat trec prin mari suferinţe fizice şi sufleteşti şi au nevoie de ajutorul nostru... Mulţumesc celor care au iniţiativă în aceste activităţi caritabile... Haideţi cu toţii că putem să ajutăm pe tot parcursul anului şi nu numai de sărbători. 

  

Nu se poate descrie în cuvinte ceea ce simţ faţă de voi, să va dea Dumnezeu multă sănătate în continuare şi să vă călăuzească în tot ceea ce faceţi! La mulţi ani!

Din discuţiile de pe Facebook a rezultat posibilitatea organizării unei locuinţe MagicHOME şi la Bruxelles, unde, de asemenea, ajung mulţi români bolnavi. ”Da, cred că ar fi nevoie. Sunt mulţi români care merg acolo. Doar pacienţii cu arsuri grave şi sunt câţiva. Sunt sigur că pe lângă ei mai sunt mulţi alţii. Ar trebui găsit un apartament şi găsite resursele financiare pentru operarea MagicHOME-chiria apartamentului + 500-1000 euro pe lună. Plus 1-2 oameni buni precum Măria”, a răspuns Vald Vociulescu unei persoane care s-a arătat interesată de o astfel de iniţiativă.

Cum e poate ajuta

1. Dacă ştiţi familii care trebuie să meargă la tratament la Viena, spuneţi-le despre Maria şi MagicHOME. Copiii au prioritate, dar casa este deschisă oricui.

2. Dacă vreţi să susţineţi MagicHOME:

- din ţară, puteţi dona 4 euro pe lună cu un simplu sms cu cuvântul “MAGIC” la 8864;

- din străinătate, puteţi dona aici https://donez.pentrumagichome.ro/;

- dacă ştiţi o companie care ar putea face o donaţie (20% din impozitul pe profit/venit), 31 decembrie 2018 este ultima zi.

Citiţi şi:

 

FOTO A crescut şapte copii, dar a rămas singur la bătrâneţe. Gestul emoţionant al unor oameni inimoşi din Alba Iulia

 

Primul primar român din Spania va candida pentru un nou mandat, chiar dacă nu este plătit. Povestea de succes a lui Aurel Truţă din Alba Iulia

 

Saga Obeliscului din Alba Iulia, construit în urmă cu aproape 100 de ani. Cum s-au adunat milioanele de lei necesare

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite