Mama tripletelor din Aiud renunţă la candidatura pentru Parlament: „Mă declar învinsă de sistem“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ionela Danciu, mama tripletelor din Aiud, care a învins statul în procesul privind plata de alocaţii pentru copiii proveniţi din sarcini multiple, renunţă la candidatura ca independent pentru Camera Deputaţilor. Femeia s-a declarat "învinsă de sistem".

Ionela Danciu intenţiona să îşi depună candidatura ca independent în Colegiul nr 4 la Camera Deputaţilor, judeţul Alba, care cuprinde oraşele Aiud şi Ocna Mureş, precum şi mai multe comune din jurul acestora. Pentru a-şi putea înregistra candidatura avea nevoie de 2.539 semnături. Nu a reuşit să adune acest număr, motiv pentru care a renunţat.

“Trebuie sa mă declar învinsă de un sistem care nu-mi dă nicio şansă de a vorbi liber, de a avea atitudine ca cetăţean liber al acestei ţări, de care eu încă, sunt mândră. Am încercat până în ultima clipă să adun semnături pentru lista susţinătorilor. Un numar de 2.539, aşa cum prevede legea, în 4 exemplare originale. Nu am reuşit. Am reuşit să strâng aproape 2.300. Am avut doar ambiţie. Am aflat că în perioada 31.10.2012 – 09.11.2012 se va merge, ca la referendum, pe teren pentru ca oamenii să-şi recunoască semnăturile. Oare bunicuţa dintr-un sat sau fiecare om în parte care mi-a acordat încredere merită hărţuit de procurori? Oare asta să însemne candidatura mea ca independent? Şi cărţile sunt facute. Ei, pot cumpăra oameni care să nu recunoască semnătura. Astfel pe mine mă paşte inchisoarea pentru fals, uz de fals şi fals în acte. Asta mi se pregăteşte. sunt o persoana care aş încurca candidaturile şi azi trebuie să mă recunosc învinsă”, a declarat Ionela Danciu.

Mama tripletelor mai susţine că a primit propuneri din partea a două partide “micuţe” pentru a candida. “Dar eu am promis celor 2.300 care mi-au semnat că nu-i dezamagesc, că încerc să fiu acea schimbare pe care ne-o dorim pentru copilaşii noştri. Eu îmi doream să vorbesc sincer, deschis şi liber, aşa cum am făcut până acum. Am atitudinea de a fi încercat, am atitudinea de-a mă declara învinsă de o lege care-mi spune că trebuie să am doar obligaţii”, a spus Ionela Danciu. Aceasta consideră prevederile legale privind numărul semnăturilor drept o discriminare pentru candidaţii independenţi, pentru că niciun partid politic nu are în colegiul în care vroia să candideze 2.539 de membri.

“Aş putea ataca în instanţă aceste abuzuri, bătăi de joc, discriminari. Dar oare e nevoie de alţi patru ani într-un proces împotriva tuturor, singură, care poate duce la un alt cancer? De cancerul tiroidian am scapat în iulie, ultima vizită la Oncologie Cluj. Facut pe baza unui stres continuu în baza Legii multipleţilor, Legea 239/15.06.2009. Sigur e timpul sa declar: am atitudine, legea a învins! Se autosesizează avocatul poporului să dea o şansă oricăruia dintre noi, independenţii?”, a mai afirmat mama tripletelor din Aiud. Colegiul în care dorea să candideze are aproximativ 63.000 de alegători. Ca independent putea fi aleasă deputat doar cu majoritatea voturilor alegătorilor prezenţi la urne.

Alba IuliaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite