Jucării vechi de 100 de ani expuse la Muzeul Unirii din Alba Iulia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Afişul evenimentului
Afişul evenimentului

Muzeul Național al Unirii Alba Iulia va găzdui în perioada 29 iunie – 27 septembrie  2012, cea mai mare expoziție temporară de jucării din țară „Vitrine cu jucării pentru părinți și copii“. Cu această ocazie vor fi expuse peste 500 de jucării clasice românești și străine din perioada anilor 1900-1980.

Sunt expuse şi o serie de  fotografii cu imagini de altădată din universul plin de povești și jucării ale copiilor de atunci. Colecția aparține Asociației Muzeul Jucăriilor, reprezentată de președintele acesteia ing Cristian Dumitru.

Între jucăriile grupate tematic (figurine, trenulețe, tancuri, mașinuțe, jocuri, nave spațiale etc) se remarcă un motor cu abur –jucărie, de la 1900, încă funcțional și un autobuz ONT, piesă clasică românească.

Vernisajul are loc, vineri, 29 iunie 2012, de la ora 12.00, la etajul II al Muzeul Național al Unirii Alba Iulia. Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Alba, Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia, Asociația Muzeul Jucăriilor București, Asociația Prietenii Muzeului Unirii Alba Iulia, Direcția pentru Cultură și Patrimoniu Național Alba.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite