IPJ Alba a găsit soluţia la problema sediilor pentru poliţişti: containere transformate în spaţii de lucru

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Postul de Poliţie Bucerdea Grânoasă realizat din containere modulare. Foto: IPJ Alba
Postul de Poliţie Bucerdea Grânoasă realizat din containere modulare. Foto: IPJ Alba

Problema spaţiilor în care funcţionează unele sedii de poliţie comunale din Alba va fi rezolvată prin achiziţionarea unor containere.

Astfel, IPJ Alba cumpără două ansamble modulare compuse fiecare din câte trei containere metalice pentru posturile de poliţie din comunele Meteş şi Horea. Acestea urmează să fie dotate cu aparate de aer condiţionat, convectoare electrice şi grup sanitar. 

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Alba a lansat în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP) o licitaţie pentru furnizarea a două ansamble modulare compuse din trei containere metalice, fiecare cu destinaţia de post poliţie. Acestea urmează să fie montate la Postul de Poliţie Meteş şi Postul de Poliţie Horea. Valoarea totală estimată este de 201.680,68 de lei, fără TVA. 

Potrivit măsurilor dispuse la nivel instituţional, începând cu anul 2020 au fost iniţiate demersurile necesare pentru implementarea unui proiect pilot constând în amenajarea posturilor de poliţie din mediul rural, prin dotarea respectivelor imobile cu ansambluri modulare din containere metalice, ansambluri ce asigură spaţiile de lucru, spaţiile de primire a cetăţenilor precum şi un grup sanitar propriu, dimensionate corespunzător reglementărilor şi cerinţelor actuale.

Potrivit caietului de sarcini, la nivelul IPJ Alba, mare parte din clădirile situate în mediul rural ce au destinaţia de post poliţie se află într-o stare avansată de degradare cauzată de trecerea timpului şi vechimea acestora.

În prezent aceste construcţii sunt necorespunzătoare din punct de vedere al îndeplinirii exigenţelor / cerinţelor de rezistenţă şi stabilitate, a căror eventuală reabilitare / consolidare / modernizare ar necesita lucrări de intervenţie complexe ce nu s-ar justifica din punct de vedere tehnico – economic.

Posturile de poliţie din containere vor fi dotate fiecare cu câte două aparate de aer condiţionat, trei convectoare electrice de 2 KW, grup sanitar (cu lavoar ceramic şi vas wc) şi robinet electric instant apă caldă sau boiler electric 10 l, după caz.

Un astfel de sediul nou a fost inaugurat în decembrie 2020 în comuna Bucerde Grânoasă. Investiţia, în valoare de 111.860 lei, a fost realizată de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba din fonduri provenite de la Ministerul Afacerilor Interne, pe un teren pus la dispoziţie de primăria comunei. Noua construcţie a fost finalizată în termen de 30 de zile, este alcătuită din trei containere modulare şi dispune de toate dotările necesare desfăşurării activităţii poliţieneşti, în cele mai bune condiţii.

Vă mai recomandăm să citiţi:

 

Bătălie în justiţie pentru una dintre cele mai profitabile firme private din Transilvania. Care este miza

 

Păţania unui bărbat care s-a trezit cu maşina ridicată după ce locul de parcare a fost marcat pe sub autoturism

Alba IuliaPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite