Ion I.C. Brătianu, „mâna de fier“ care a condus statul român, comemorat la Alba Iulia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ion I.C Brătianu, comemorat la Alba Iulia
Ion I.C Brătianu, comemorat la Alba Iulia

Omul politic Ion I.C. Brătianu a fost comemorat joi,  la Alba Iulia, la 84 de ani de la moarte.  La statuia din piaţa care îi poartă numele, aflată în faţa Palatului Administrativ, a fost oficiată o slujbă şi au fost depuse coronae de flori.

Au participat la eveniment reprezentanţi ai partidelor politice din Alba şi ai administraţiei locale. Evenimentul a fost  organizat la insistenţele consilierilor locali liberali, care au dorit să marcheze cei 84 de ani împliniţi de la moartea uneia dintre cele mai importante figuri politice româneşti, om politic şi preşedinte al Partidului Naţional Liberal. 

În 24 noiembrie 1927, Ion I.C.Brătianu, a încetat din viaţă în urma unei laringite infecțioase. La numai 63 de ani, Brătianu, „mâna de fier” care conducea statul român moare în condiții suspecte, asemeni regelui Ferdinand, cu câteva luni înainte.

A avut o carieră profesională şi poltică remarcabilă, pe parcursul căreia a deţinut mai multe mandate de ministru, dar şi de preşedinte al Consiliului de miniştri.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite