Interzis pentru sedii de partide politice şi firme în spaţiile din şanţurile Cetăţii Alba Iulia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Alba Iulia a finalizat procedura de dezbatere publică în ceea ce priveşte regulamentul de utilizare a spaţiilor publice din incinta şanţurilor Cetăţii. Este vorba despre spaţiile concesionate, sau care ar urma să fie concesionate prin licitaţie publică, în scopul desfăşurării unor activităţi.

Regulamentul stabileşte reguli şi pentru cei care vizitează şanţurile Cetăţii. Administraţia locală va decide până miercuri dacă va prelungi programul de vizitare a şanţurilor de la ora 7.30 dimineaţa la ora 24.00, în loc de intervalul 9.00 – 23.00. S-a luat în discuţie şi marcarea distinctă a traseelor pentru biciclişti, care în unele zone se intersectează cu cele pentru pietoni.

Regulamentul prevede şi o reglementare estetică a teraselor în sensul că, umbrelele, mobilierul vor fi de acceaşi culoare şi model iar materialele utilizate ar urma să fie similare. Spaţiile nu vor putea fi sedii de firme sau partide politice. De asemenea, nu vor putea fi amenajate depozite de orice fel, service-uri auto, activităţi de comerţ cu produse chimice, cabinete medicale, de avocatură şi magazine cu produse second hand.

Gratuit doar pentru artişti

Singurii care vor putea folosi gratuit anumite zone sunt prestatorii de activităţi artistice, actori şi artişti plastici. Realizatorii regulamentului au identificat 12 zone de comerţ ambulant ce pot fi închiriate pe perioada desfăşurării unor evenimente, dar şi tot atâtea spaţii exterioare unde pot fi organizate concursuri, spectacole, expoziţii şi târguri.

De asemenea, în şanţurile Cetăţii există în prezent 20 spaţii interiroare care pot avea destinaţie comercială. Mai puţin de jumătate dintre acestea sunt închiriate în prezent, restul urmând a fi scoase la licitaţie până la sfârşitul anului 2011. Funcţionează în şanţuri câteva restaurante şi cluburi.

„Accesul este permis autoturismelor în zona traseului sudic, latura de vest şi traseul nordic în perioada 15 noiembrie-15 martie. Accesul auto se va realiza cu restricţionarea vitezei maxime la 30km/h. Se va monitoriza această propunere analizându-se oportunitatea limitării numărului de autoturisme în zonă“, se afirmă în regulament. Documentul a fost realizat de arhitectul Lăncrănjan Franchini, autorul tuturor proiectelor care au vizat investiţiile din şanţuri şi din incinta Cetăţii.

Alba Iulia


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri