Guvernatorul statului Arizona felicită România cu ocazia Centenarului Marii Uniri. Ce a scris în proclamaţie politicianul american

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Proclamaţia de felicitare a fost emisă de către guvernatorul statului Arizona, Douglas Ducey
Proclamaţia de felicitare a fost emisă de către guvernatorul statului Arizona, Douglas Ducey

Guvernatorul statului Arizona, Douglas Ducey, a emis o proclamaţie de felicitare a României cu ocazia Centenarului Marii Uniri, în care sunt menţionate legăturile strânse dintre România şi Statele Unite ale Americi care au alimentat şi prietenia dintre Statul Arizona şi ţara noastră, a anunţat Ambasada României la Washington.

“Statele Unite şi România împărtăşesc o prietenie de lungă durată şi un parteneriat strategic construit în jurul valorilor democratice, a legăturilor istorice şi a angajamentului comun de a întări securitatea transatlantică”, se arată în textul proclamaţiei.

Ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, George Cristian Maior şi fost senator de Alba, a salutat proclamaţia guvernatorului Douglas Ducey şi i-a transmis acestuia faptul că ţara noastră este profund onorată de gestul simbolic de marcare a Centenarului României. Ambasadorul român a ţinut să sublinieze recunoştinţa României faţă de sprijinul acordat de Statele Unite pentru realizarea Marii Uniri de la 1918 şi rolul major jucat de preşedintelui american Woodrow Wilson, în urmă cu 100 de ani.

Emiterea proclamaţiilor de către state americane face parte dintr-un proiect mai amplu, al Ambasadei României la Washington, de celebrare a Centenarului Marii Uniri din 1918. Statul Arizona este cel de al douăzecilea stat american care omagiază Centenarul Marii Uniri printr-o proclamaţie specială. Statul Arizona a fost cel de al 48-lea stat care a intrat în componenţa SUA, în februarie 1912. Aproape un sfert din suprafaţa statului este acoperită de rezervaţii locuite de triburi de nativi americani, dintre care cel mai mare este cel al Naţiunii Navajo. Stat cu climă preponderent deşertică, statul Arizona are o economie comparabilă cu cea a Irlandei sau Finlandei, în termenii produsului intern brut.

În statul Arizona se află celebrul Grand Canyon, una dintre cele mai importante atracţii turistice din SUA. Tot în Arizona se află o serie de oraşe-fantomă, părăsite la începutul anilor 1900, când industria locală a dat faliment, printre care Ruby, Gillette, Gunsight şi Tombstone, acesta din urmă fiind celebru pentru lupta pistolarilor de la O.K. Corral, din 1881, la care au luat parte şeriful Wyatt Earp, alături de fraţii săi Virgil Earp şi Morgan Earp, precum şi Doc Holliday, prieten al şerifului.

felicitare sua marea unire
Alba Iulia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite